Melonmarsch utanför Melodifestivalen

Under lördagskvällen genomförde folkrörelsen Skiftet en tyst Melonmarsch för barnen i Gaza utanför Friends Arena i Solna, där Melodifestivalens final går av stapeln. Det är uppföljningen av vår melonkupp inne på den första deltävlingen i Göteborg.

Vi hade med oss vattenmelonkostymer, ballonger och skyltar för att uppmärksamma kravet på att Israel ska uteslutas från Eurovision så länge kriget fortgår. Samtidigt vill vi att gisslantagna israeler släpps till sina familjer eftersom alla barn förtjänar att ha trygghet under barnens fest.

En riktig folkfest för barn kan inte pågå som vanligt medan Israels premiärminister Netanyahu vill tvätta rent sitt anseende.

Skiftet står bara bakom de uttalanden vår utsedda representant Christian Tengblad gör i media. Vi tar inte ansvar för det som någon enskild deltagare eller annan organisation säger till pressen, budskap på skyltar, slagord eller annan kommunikation från någon som inte är Skiftets utsedda representanter. Vi har ordnat en tyst melonmarsch utanför Mello. Vi har uppmanat alla som var med att inte ha skyltar, slagord eller liknande att inte använda dessa under marschen.

Fler nyheter