Ställ in festen, Kristersson!

Du står för notan för statsministerns jättefest imorgon…

Den 24 januari brukar kallas årets fattigaste dag. Det är dagen då miljoner av landets invånare vänder på slantarna för att klara sig fram tills att lönen, pensionen eller studiemedlen ska komma in på kontot.

Den 24 januari – imorgon! – är också dagen då statsminister Ulf Kristersson bjudit 364 personer från samhällets toppskikt till sin skattefinansierade 60-årsfest. [1] Där ska de skåla i bubbel och mumsa på läckerheter, men på vems bekostnad?

Det räcker nu! Ute i landet slaktas vård, skola och omsorg men statsministern är mer fokuserad på att kindpussas med klägget på Rosenbad. Vi vägrar låta detta fortgå och tänker få honom att svettas i finkostymen imorgon.

Du kan skriva under kampanjen här.

Ännu värre blir det när jag börjar läsa gästlistan till jättefesten. Den är späckad med VD:ar, lobbyister, dömda tjuvfiskare och andra som kan kategoriseras som klägget. [2]

På listan hittar vi bolagsskolelobbyisten Peje Emilsson, ni vet han som brukar sms:a Kristersson när han varit “duktig”, och kläggets kandidat till EU-parlamentet Alice Teodorescu Måwe. Även f.d. statsministern Stefan Löfven – som numera är vapenlobbyist – är bjuden. [3]

Medan vanligt folk tittar in i tomma kylskåp betalar vi samtidigt lyxmiddag och champagne åt några av Sverige absolut rikaste.

Statsministern har dessutom redan haft en privat födelsedagsfest och nyligen varit på semester i Argentina. [4] Men det räcker tydligen inte.

Vill du också sätta stopp för statsministerns jättefest?

Då råder jag dig att skriva under vårt upprop.

Fler nyheter