☎️ HETA LINJEN för klimatet ☎️

Nu tar vi slutspurten för att stoppa EU-kommissionens förslag om att klassa fossilgas som ”hållbart”. Fossilgas eldar på klimatkrisen och finansierar Putins blodiga krig i Ukraina.

Ring en Europaparlamentarikers assistent för att uppmana hen att rösta ned förslaget. Ett kort, vänligt samtal med en förtroendevaldas assistent är det bästa sättet att få deras uppmärksamhet just nu – en vecka innan omröstningen. Längst ner hittar du talepunkter och argument.

Tomas Tobé (M)
+32 2 2845557

Arba Kokalari (M)
+32 2 28 45450

Jessica Polfjärd (M)
+32 2 28 45514

Jörgen Warborn (M)
+32 2 2845897

Så här fungerar det:

  • Välj en ledamot.
  • Ringa upp ledamotens telefonnummer från din mobil.
  • Det är mest troligt att du pratar med deras assistenter, som brukar vara glada över att höra från sina väljare och ta emot ditt budskap på ett vänligt sätt.
  • Här är talepunkterna. Vi vet av erfarenhet att de kommer att bli glada att höra från dig. De får sällan telefonsamtal från sina väljare!

Här är våra talepunkter:

1 Ukraina
Vi kan inte klubba ett förslag som ger ännu mer pengar till Putin. Vårt fossilberoende påverkar Ukraina. Människor där dör varje dag och vi måste genast sluta medfinansiera detta blodiga krig.

2 Fossilgas är inte hållbart
Att klassa ett fossilt bränsle som hållbart är ett lögn. Det kallas för grönmålning och har ingenting att göra med hållbarhet. Att ens rösta om fossilgas är “hållbart” är helt bisarrt.

3 Fossilgas låser in oss i fossilberoende
Just nu behöver Europa en energiomställning till förnybar energi som inte kränka mänskliga rättigheter mer än någonsin. Om taxonomiförslaget innehåller fossilgas kommer vi istället låsa in oss i ett ytterligare fossilberoende och blockerar omställningen.

4 Inte ens finanssektorn vill klassa fossilgas som hållbart
Även finanssektorn, såsom Europeiska investeringsbanken vill inte att fossilgas klassas som hållbart. De säger att det skulle underminera själva idén av att ha en grönmärkning för investeringar.

Tack för allt du gör!

Fler nyheter