Är det här TTIP:s tillväxtprognos – eller ett skämt?

”Borttagna handelshinder”. Det är vägen till ökad tillväxt via det transatlantiska handelsavtalet TTIP. För dig som undrar har vi äntligen svaret på vad frukterna av avtalet väntas bli. En rapport från den svenska myndigheten Kommerskollegiet visar nämligen att det förutspås handla om futtiga 0,2% av BNP – till år 2030. 

Vi har skrivit om hur avtalet bland annat riskerar att skada arbetsrätten, försämra regleringar mot tveksamma kemikalier, slå sönder miljöskydd och urholka demokratin via införandet av privata direktörsdomstolar.

För vad? Vilka är de fantastiska tillväxtprognoser som rättfärdigar dessa närmare dystopiska risker? Svaret är åtta miljarder kronor. Inte ens hälften av vad Sverige betalar ut i ROT-avdrag, påpekar MP-politikern Rikard Allvin på bloggen Ttippen.

Redan när vi inte kände till de här fiaskoprognoserna upplevdes TTIP som ett väldigt orimligt avtal. Nu vet vi att det inte bara är mörklagt, riskfyllt och odemokratiskt – det är även fullkomligt oproportionerligt i relation till nackdelarna.

Fler och fler engagerar sig mot det mörka handelsavtalet i Europa, och även i Sverige har vi sett ett snabbt växande motstånd och manifestationer runt om i landet. Vill du vara med? Gör som närmare 40 000 andra svenskar och anslut dig till kampanjen mot TTIP.

» Jag vill stoppa TTIP «

Fler nyheter