EU-parlamentet saknar majoritet för TTIP

Igår skulle EU-parlamentet rösta om ett uttalande om det transatlantiska fulhandelsavtalet TTIP. Men efter mycket bråk och förvirring flyttades frågan till utskottet. I morse röstade dock EU-parlamentet om TTIP skulle debatteras. Med röstsiffrorna 183 mot 181 beslutade sig parlamentet för att inte diskutera frågan.

» AGERA: Varför TTIP är farligt och vad du kan göra för att stoppa det

Detta visar att TTIP inte har en säker majoritet i EU-parlamentet och att TTIP kommer bli allt mindre populärt när motståndet ökar. Den kanske främsta orsaken är att direktörsdomstolarna blir allt mindre populära och att det kanske finns en majoritet i parlamentet för att säga nej till att dessa ska ingå i avtalet.

Skiftets kampanj mot TTIP och direktörsdomstolarna visar att när 33 000 samlas för att stå upp för demokratin händer det saker.

» Läs mer om hur vår systerorganisation Campact jobbat med TTIP: In Germany, Grass-roots Opposition to a European-U.S. Trade Deal.

Men förespråkarna för TTIP kommer växla upp propagandan – de har enorma resurser och använder sig av skattebetalarnas pengar. Därför kommer vi öka tempot och jobba ännu hårdare.

Kan du göra som över hundratals andra och pytsa in en slant till för att vi ska kunna växla upp kampanjen? Klicka på knappen för att komma till vår säkra betalsida:

Manandsdonera 500

Donera 500

Bankgiro: 801-8764 | Swish: 123 395 1381

Kampanjen för att stoppa TTIP är inte över – det är nu den börjar på riktigt. Häromdagen skickade över 5 000 skiftare skickar totalt 90 000 mail till våra EU-parlamentariker och det märktes uppenbarligen.

Vi var inte ensamma – våra systerorganisationer engagerade tiotusetals som mailade sina politiker i parlamentet och demonstrerade på gator och torg.

» Läs mer: Hundratals TTIP-motståndare på gator runt om i Sverige

Nu är det sommar och vi får tid att planera vårt nästa gemensamma drag. Men utan dig faller allt. Vi vet att inte alla kan pytsa in och vi är så tacksamma för allt du redan gör.

Hundratals skiftare har pytsat in i genomsnitt 128 kronor per gåva. Om du kan ge får du gärna klicka på knappen och pytsa in motsvarande någon tia i veckan eller en enskild gåva:

Manandsdonera 500

Donera 500

Bankgiro: 801-8764 | Swish: 123 395 1381

Stort tack för allt du gör och för att du bryr dig om vår demokrati.

PS. Över 1 000 skiftare har svarat på vår enkät om hur vi ska ta TTIP-kampanjen vidare. Har du inte redan fyllt i den kan du göra det här: https://kampanj.skiftet.org/page/s/ttip-enkat

Fler nyheter