Därför får Skiftet en halv miljon

Idag har vi något roligt att berätta.

Allt engagemang i Skiftet har fram tills nu skett på människors fritid, vilket har försvårat samordning och långsiktig planering. Det är därför en stor glädje att få meddela att Robin Zachari från och med idag kommer arbeta heltid med Skiftet. Vår tyska systerorganisation Campact har varit såpass imponerad av arbetet – och att så många varit beredda att donera till projektet – att de gjorde en insamling bland sina medlemmar och skrapade ihop 50 000 euro. Skiftet kommer därmed ha en kansli- och kampanjchef på heltid det kommande året.

Det betyder att vi kommer kunna göra snabbare och effektivare kampanjinsatser. Det innebär också att vi kommer bättra kunna tillvarata alla våra gemensamma friviliginsatser som även i framtiden kommer vara ryggraden i det här projektet.

Lyckad lansering

Sedan Skiftet lanserades i slutet av oktober och har redan över 80 000 personer gjort en insats för ett mer progressivt Sverige. Sedan lanseringen har bland annat stått upp för Kim som riskerar utvisas och hamna i Nordkorea på grund av myndigheternas slarv. Våra gemensamma ansträngningar har fått global uppmärksamhet och Migrationsverket har frusit processen för att göra om delar av utredningen. Det är bara ett exempel på när vi satt demokratin i rörelse. Ett annat exmempel är frågan om TTIP som vi har lyckats få upp på agendan.

MinKampanj har gjort succé

Skiftet har också lanserat MinKampanj där skiftare kan skapa sina egna kampanjer på ett par minuter. Det har bland annat startats kampanjer för att stoppa prishöjningen på SL-kortet.  Den mest uppmärksammade kampanjen var för att Växjö skulle resa staty över kvinnan som slog en nazist i huvudet med en handväska. Kampanjen för att Växjö inte ska fega ut har blivit förstasidematerial i fler medier.

Tack vare våra månadsgivare

Vi är så stolta och glada över att så många vill vara med och sätta demokratin i rörelse. När många människor ställer sig tillsammans så måste politiker och makthavare lyssna.

Skiftet stöttas idag ekonomiskt av hundratals månadsgivare och utan dessa skulle vi aldrig kunna genomföra och planera nya kampanjer. Tack vare månadshjältarna kan vi utveckla och köra vår tekniska plattform som är redan idag är Sveriges mest kraftfulla. Men eftersom Skiftet har lyckats så bra tillsammans och att vi har månadsgivare redan nu har folk långt utanför Sveriges gränser dragit öronen åt sig och något underbart hände. Utan månadsgivarna hade vi förmodligen inte fått pengarna från Campact.

Nu har Skiftet för första gången möjlighet att jobba långsiktigt för att sätta demokratin i rörelse. Utan dig hade det aldrig varit möjligt. Nu kör vi!

Fler nyheter