David Cameron har tröttnat rejält på Skiftets brittiska systerorganisation

Skiftet har det senaste året haft en allt djupare samarbete med likasinnade organisationer i flera länder.

De har hållit på längre och på sina håll har de blivit enormt inflytelserika.  Som i Storbritannien, där 38 Degrees har vuxit till en politisk maktfaktor. De driver precis som vi en kampanj mot handelsavtalet mellan EU och USA, TTIP. Det är det verkligen inte alla som uppskattar.

»Läs mer: Det här är TTIP och vad du kan göra åt det

Michael Gove är den konservativa gruppledaren och hans uppgift är att premiärminister David Cameron får igenom sin politik i parlamentet. Han skickade ut det här mejlet till hela sin parlamentsgrupp inför debatten tidigare i veckan:

Given scaremongering by 38 Degrees and the Labour Party on the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), your support would be very welcome in tomorrow’s Backbench Business Committee debate.

I attach some background information and a myth-buster which colleagues may find useful; there is also a PRU [Parliamentary Research Unit] brief already published, and further briefing is available if you would like it.

Economic studies suggest a successful agreement between the EU and US could bring economic benefits of up to £10 billion annually to the UK – equivalent of almost £400 per household.

Tankesmedjan War on Want har kollat vad det är för ”ekonomiska undersökningar” och kan konstatera att det rör sig om en enda kraftigt misskrediterad rapport från en av näringslivets tankesmedjor.

»Läs mer: Här är lobbyisterna som arbetar för TTIP

Parlamentsdebatten tidigare i veckan blev såväl fullspäckad som högljudd. TTIP-motståndet har börjat sprida sig inom brittiska Labour, på samma sätt som det fått fotfäste i de tyska Socialdemokraterna. Labourledamoten Geriant Davies, som kallade till debatten, förklarade sin syn:

My view is we should pull the teeth of the corporate wolves scratching at the door of TTIP by scrapping the investor-state dispute settlement [ISDS] rules altogether and so we can get on with the trade agreement without this threat over our shoulder.

Investor-state dispute settlement är den mest kontroversiella klausulen i handelsavtalet, den som riskerar ge företag möjlighet att stämma stater vid uteblivna vinster i samband med exempelvis höjda miljöskatter eller skärpta arbetsmiljökrav.

»Läs mer: Philip Morris hotar stämma Nya Zeeland för ny lag om varningstexter på tobak

Även den konservativa ledamoten Zac Goldsmith tog fajten mot avtalet – och sina partikamrater:

With or without this mechanism TTIP is still structurally geared towards satisfying the interests of multinational corporations above all else.

Protesterna växer i hela Europa, drivna av miljontals människor inom 38 Degrees och andra organisationer. Motståndet tilltar även i Sverige. Det var länge sedan protesterna var så här välorganiserade över nationsgränserna och under 2015 finns det goda möjligheter att övertyga EU-topparna att skrota avtalet.

Skiftets kampanj består redan av närmare 20 000 människor, och har du inte anslutit dig än är det hög tid att göra det nu. Skriv under protestlistan här» och visa makthavarna att vi medborgare, inte vinstintressen, ska bestämma.

Fler nyheter