Kampanjen mot frihandelsavtalet är väldigt nära en viktig seger

EU har en finnurlig liten funktion som heter European Citizen Initiative, där medborgare kan tvinga kommissionen att behandla vissa frågor. Kravet är att det är minst en miljon EU-medborgare, och att antalet uppnår en viss procent av befolkningen i minst sju länder.

Den europeiska namninsamlingen mot TTIP är vääääääldigt nära en viktig milstolpe.

Skärmavbild 2014-12-02 kl. 11.01.02

Kravet på att stoppa TTIP står just nu på drygt 989 000 underskrifter, spridda runt om i hela EU. Nästan 12 000 har anslutit sig till Skiftets kampanj mot TTIP här i Sverige[1]. Dessa siffror passar varandra väldigt fint, och klarar vi miljonen så är första steget i hamn. Skriv under den europeiska protestlistan här». Och säg till dina vänner att göra samma sak!

Dessutom har kvoten nåtts i fem av sju länder. Det behövs 15 000 signaturer från Sverige för att vi ska kunna bli land nummer sex. Sedan behövs bara ett land till, då ligger vårt gemensamma förslag att stoppa TTIP på EU-kommissionens bord. Det hade de inte räknat med.

Under de sex veckor vi drivit den här kampanjen har en sak blivit väldigt tydlig: människor är genuint oroliga över vad det här frihandelsavtalet mellan EU och USA kan föra med sig. Det finns en energi i frågan som vi politiska aktivister inte sett till på många år. Det beror delvis på att det är en viktig fråga, men det finns ett skäl till: vi kan vinna det här.

Har du inte redan anslutit dig till vår kampanj – gör det! Har du redan gjort det – skriv under den europeiska namninsamlingen mot TTIP och hjälp oss nå miljonen, hjälp oss att göra Sverige till ett land som fyller kvoten, och var med och stoppa det här usla avtalet.


[1] Vår databas når inte upp till EU:s krav så våra underskrifter räknas inte. Därför tar vi fajten till Bryssel.

Fler nyheter