Vi avslöjar Skiftets stora hemlighet så betalda lobbyister kan rota i annat

Det har nu gått en månad sen Skiftet lanserades och vi har fått många olika reaktioner vilket har varit väldigt givande och vi har lärt oss massor om vad Skiftets aktivister vill att vi ska göra. En som inte tycker att vi är något att ha är Rebecca Weidmo Uvell på skattebetalarnas förening som gör allt för att få folk att vilja betala mindre skatt. På twitter recenserar hon Skiftet:

Om Skiftet är ointressant eller inte får du som läsare och aktivist avgöra. Allt jag vet är att över 10 000 personer har skrivit på vår namninsamling om TTIP och över 20 000 ingår i nätverket.

Men nog är Rebecca Weidmo Uvell ändå rätt intresserad av Skiftet. Hur vet vi det? Vi fick nämligen ett mail idag:

Uvellmail

För den som vill veta mer om vår årsredovisning är det bara att surfa in på Om oss. Den här fliken har byggts på ända sedan lanseringen för en månad sen, men till skillnad från vad Weidmo Uvell verkar tro har vi inga anställda så det tar tid att göra allt detta på ideell basis. Därför la vi upp alla papper igår så att du kan själv kolla.

Trots att vi är ideella behövs pengar och våra pengar kommer från folk som dig runt om landet. Vi kallar det demokrati i rörelse när progressiva samlas för att göra våra röster hörda. Idag är det över 600 som ger minst en 50-lapp i månaden och vi redovisar alla donationer över 10 000. Den som studerar våra siffror för det förra verksamhetsåret förstår att vi inte har råd att betala några anställda.

Det är också rätt så absurt att kräva att en ideellt projekt ska redovisa vad samtliga som är engagerade i den gör i yrkeslivet. Ingen får betalt för att skriva eller driva kampanj på Skiftet. Däremot har vi lagt pengar på utveckling av vår site. Men vi skulle gärna, precis som Weidmo Uvell, kunna jobba på heltid med att bilda opinion. Då skulle vi verkligen kunna ge storföretagslobbyn en match.

Skiftet kommer från den grupp som grundade och drev bloggen Alliansfritt Sverige. Vår Facebooksida har fortfarande namnet Alliansfritt Sverige. En del av de som låg bakom detta projekt sysslar idag med Skiftet. Till exmpel Björn Fridén.

Skiftets redaktion och alla som är involverade i projektet pluggar eller jobbar med annat, vissa inom vården, andra inom politiken och somliga är studenter. Men inte en enda får en krona för bilda opinion på Skiftet. Själv är jag jobbsökande student som just nu bränner igenom mina små sparpengar för att ha råd att bo kvar i Stockholm.

Har Weidmo Uvell några jobbtips vet hon hur hon kan få kontakt med mig. Annars har jag jobb att söka och opinion att bilda om det transatlantiska handelsavtalet som hotar vår miljö, demokrati och välfärd. Allt utan att få en krona från storföretagslobbyn.

Och hemligheten då? Vi har väldigt roligt tillsammans och jobbar hårt med något vi verkligen brinner för. Sådant genuint engagemang går det inte att köpa för pengar.

Vill du ge storföretagen och dess lobbyister en ordentlig match? Gå med i vårt aktivistnätverk. Tillsammans blir vi starkare och förändra på riktigt.

Fler nyheter