Vägra le och tacka för regeringens julklapp

De flesta av oss har någon gång fått en present vi verkligen inte uppskattar. Det kan vara en tvål som luktar bedrövligt, stickad mössa som kliar eller varför inte något annat väldigt ovälkommet? Visst personen som ger presenten gör det med största välmening. En present är i slutändan något man gör för att göra en annan person glad. Men ibland blir det verkligen bara helt fel.

Den här gången är det den svenska regeringen som inte riktigt har fattat vad Sverige önskar sig i julklapp.

Svenska Dagbladet skriver om att Oscar Stenström, statssekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg var förste talare på ett seminarium om Transatlantic trade and investment partnership (TTIP), på svenska ambassaden i Washington.

På seminariet berättade Stenström att regeringen tänker sig att ett färdigförhandlat TTIP ska bli en julklapp nästa år. Detta är nog bland de sämsta julkappar Europa och det svenska folket kan tänka sig få. Med tanke på att 600 000 jobb i Nordeuropa riskerar att försvinna i och med TTIP-avtalet.

Stenström menar säkert väl med sitt julklappslöfte men i slutändan är det inte en present till folket utan till de multinationella företagen.

En annan påföljd denna ovälkomna julklapp skulle kunna bli är att stora multinationella företag börjar stämma europeiska stater för att deras lagar hindrar företagen från att göra vinst på vissa marknader. Detta har redan hänt i Australien där tobaksbolaget Philip Morris stämde den australiensiska staten för att man ville ville införa generiska cigarettpaket.

Detta vill Oscar Stenström  och den svenska regeringen ge dig och alla andra EU-medborgare i julklapp. Visst känns den illaluktande tvålen och den stickiga mössan inte längre som dåliga julklappar? Får man en dålig julklapp som tvål eller mössa går alltid det alltid ett lägga på ett påtvingat leende, tacka för julkappen och sedan lägga den längst ner i en låda. Men ett förlorat jobb går inte att dölja lika bra.

Visa Stenström vad du inte önskar dig i julklapp nästa år. Skriv under vår namninsamling och ta ställning emot TTIP!

Fler nyheter