Öppet brev till Cecilia Malmström om vad 10 000 redan har ställt sig bakom

Hej Cecilia!

Du har just nu fullt upp med att förhandla det transatlantiska handelsavtalet TTIP mellan EU och USA. Vi förstår att du har mycket att göra eftersom detta handelsavtal är mycket omfattande och sträcker sig över allsköns områden från välfärd, demokrati och miljö. Vi skriver till dig för att vi vill uppmärksamma dig på att det avtal du varje dag arbetar med inte är uppskattat av folket i Sverige.

Organisationen Skiftet har under hösten drivit kampanjen “Stoppa TTIP”. Över 10 000 människor har nu tagit ställning kring avtalet och skrivit under vår kampanj mot att bland annat storföretag skall kunna stämma stater genom ISDS. Tillsammans visar våra underskrifter att TTIP-avtalet inte är önskat och att du i dina förhandlingar borde lyssna till vad folket har att säga om avtalet.

Du har som förhandlare av TTIP-avtalet en avgörande roll för att se till att europeiska stater i framtiden inte skall kunna bli stämda av företag på grund av exempelvis sina lagar kring fracking eller restriktioner kring försäljning av tobak.

Därför vädjar vi nu till dig Cecilia att stå upp för demokratin och att välja folkets intresse framför storföretagens. Hör av dig till oss så bokar vi in en tid för att lämna över 10 000 svenskars underskrifter till dig.

Med vänliga hälsningar

Skiftet
Demokrati i rörelse


 

Vill du precis som 10 000 andra att TTIP-avtalet skall stoppas? Skriv under avtalet avtalet och ta ställning mot storföretagens makt!

 

Fler nyheter