Jobb: Webbutvecklare på heltid

Startdatum: Så snabbt som möjligt

Plats: Varsomhelst i Sverige

Jobbet sammanfattningsvis

OPEN – Online Progressive Engagement Network (www.the-open.net) och Skiftet letar efter en webbutvecklare som ska serva bägge organisationer och andra folkrörelser baserade i Europa och i Sydafrika. OPEN, Skiftet och de andra folkrörelserna fokusera på social-, ekonomisk- och miljörättvisa. Vi letar efter en ”full stack”-utvecklare på en mellannivå med expertis i Git, skicklighet i ramverk så som Ruby on Rails och bekväm med att sköta olika infrastrukturer för en del olika konfigureringar av samma verktyg och ramverk.

Ditt jobb blir att bidra till utvecklingen av en rad specialbyggda organiseringsverktyg som har utvecklats inom detta nätverk av progressiva organisationer, du ska även sköta implementeringen för fyra-fem specifika organisationer.

Vi är hängivna uppgiften att att betala en anständig lön, en hälsosam arbetskultur, en samarbetsinriktad arbetsplats, möjlighet till internationellt resande, och goda möjligheter att växa som utvecklare (där ingår utförlig träning på jobbet och att arbeta med seniora utvecklare).

Mejla till [email protected] för att söka jobbet.

Bakgrund till Skiftet och OPEN-nätverkets teknikprogram

Folkrörelsen Skiftet består av tiotusentals svenskar som engagerar sig varje månad för att att att alla ska ha en röst i samhället. Vi använder digitala verktyg för att samla tusentals medborgare, som framför datorn och på gator och torg ställer politiker och storbolagens lobbyister till svars.

Skiftet är medlem i ett nätverk kallat OPEN som som består av Skiftet-liknande organisationer i ungefär 20 olika länder. OPEN hjälper oss och andra medlemsorganisationer att växa och bli ännu mer framgångsrika. Tjänsten som lyses ska serva fyra-fem av dessa organisationer som alla jobbar med olika frågor inom sina länder. Alla de organisationer du ska serva jobbar främst med aktivism via digitala verktyg och information genom mejl, namninsamlingar och påtryckningar på politiker och andra makthavare. Här kan du läsa mer om våra organisationer och det DNA som vi alla delar.

Många organisationer inom OPEN har en teknikchef som hjälper organisationen att fatta beslut om vilka verktyg organisationen ska använda för att uppnå sina mål. Några av de större organisationerna har tre till fyra mjukvaruutvecklare och har byggt egna verktyg som passar bättre än de som finns tillgängliga på marknaden. Nu vill mindre organisationer ha hjälp att köra dessa verktyg och det är här du kommer in! OPEN samordnar denna kollaborativa modell för mjukvaruutveckling och implementering, främst via Github och Slack, men också via årliga konferenser (fyra stycken i år inklusive vad vi kallar Tech Summit), personalutbyte och mer därtill.

Ansvarsområde

Sköta implementeringar för våra digitala arbetsverktyg, enligt samma ramverk å fyra-fem organisationers vägnar. Tre-fyra av dessa organisationer är baserade i Europa och en är baserad i Sydafrika. Du kommer få stöd och vägledning av OPENs teknikchef, chefsingenjör, Skiftets teknikchef samt ett stort internationellt nätverk bestående av utvecklare från ett dussintals länder. De fyra-fem organisationerna du kommer jobba med använder eller vill börja använda följande verktyg:

 1. Identity (en Rails-app), ett datalagringsverktyg, massmejlverktyg och som också kan skicka SMS
 2. Speakout (en Padrino/Ruby-app), ett verktyg som syns av allmänheten för att kontakta beslutsfattare, köra namninsamlingar, enkätverktyg och som kan hantera donationer
 3. Vissa grupper vill implementera mer avancerade verktyg för att organisera volontärer och väljarkontakter så som Spoke (Github), ett open source-verktyg för att skicka meddelanden mellan aktivister byggd på React/Nodejs, och Kooragang (Github), en open source-app baserad på Express/Nodejs för att ringa och koordinera arbete med volontärer och personal.
 4. En enkel wordpress-sida, rapporteringsverktyg så som Metabase, and andra standardiserade verktyg.

Alla dessa verktyg underhålls av organisationer inom nätverket, så du kommer inte behöva underhålla kodbasen, bara implementera/lokalisera dem och bidra med några funktioner och fixa problem.

Ditt främst ansvarsområde är som personen som ansvarar för att säkerställa hälsosamma implementeringar av verktyg för dessa fyra-fem organisationer. Alla organisationer har sina egna språk, politiskt kontext, kulturer och organisatoriska prioriteringar. Vi hoppas att det låter som en rolig utmaning! Du kommer också få till uppgift att sköta allmänt underhållsarbete som refaktorisering, skriva test, förbättra säkerheten och författa dokumentation.

Om dig

 • Vi hoppas att du gillar att jobba i ett litet arbetslag (Skiftet har fem-sex anställda, OPENs tech-team är 2.5 anställda), men att ha ett stort antal kollegor (runt 30 utvecklare inom nätverket och runt 400 anställda totalt).
 • Du är en utvecklare på mellannivå redo att lära dig mycket, eller en junior utvecklare redo att jobba hårt och lära dig mycket. Du vet hur du förlitar dig på kollegor och nätverket för hur du ska navigera dig i infrastrukturen de har byggt, även i ett för dig okänt ramverk.
 • Du blir exalterad av möjligheten att jobba med folk från olika länder, kulturer och politiska perspektiv och som alla har olika utmaningar i sina hemländer
 • Du gillar detaljer och att saker blir gjorda på rätt sätt och känner att du vill vårda det som byggs. När är organisation har anförtrott dig ett ansvar att hålla en hemsida uppe och att deras kommunikation går ut enligt plan så värdesätter och respekterar du det.
 • Du vet hur man sätter saker i perspektiv, prioriterar och ser till att stora arbetsuppgifter rör sig närmare målet. Du är uppmärksam på dina organisationers behov och du jobbar effektivt när du gör något viktigt.

Färdigheter och expertis

 • Git är en stor del av våra liv. Du måste känna dig bekväm med att navigera mellan master-, stable-, feature- och hotfixförgreningar. Ibland måste du även sköta vissa specialiserade leveransförgreningar för olika organisationer. Du bör klara att utföra (eller snabbt lära dig) rebasing, cherry-picking och taggning av kod för applikationer som ska lanseras.
 • Rails, eller andra MVC-ramverk som Django, andra Ruby-ramverk som Sinatra eller Padrino. Verktygen vi jobbar med är strukturerade på ett ganska standardiserat vis för MVC-appar. Tidigare erfarenheter inom MVC bör därför ge en bra grund för att lära sig resten.
 • Javascript. Om du inte är en fena på Javascript ännu så kan du bli det! Om du är en programmerare som gillar att lära dig kommer det gå bra. Du kommer inte behöva jobba mycket med produktutveckling NodeJS-baserade verktyg, men de är fortfarande en viktig beståndsdel av våra applikationer. En betydande del av frontendens kodmassa baserad på ES6 och React-aktiga komponenter.
 • DevOps. Då du kommer hantera drift för fyra olika organisationer behöver du naturligtvis behöver du vara insatt i kontinuerlig integrering, paketeringsverktyg, Docker och/eller Heroku. Vi använder oss av Docker-avbildningar och CI-verktyg där de behövs.

OBS: Om du är stabil med Git eller två andra av expertisområdena är du kvalificerad att söka jobbet. I detta jobb ingår stöd och utbildning därför bryr vi oss mer om du är motiverad och kan lära dig när du väl är på jobbet.

Ersättning

Den slutgiltiga ersättningen kommer att bero på din kompetens, var du bor, hur mycket det kostar att bo där och hur mycket det kostar att anställa någon. Här är några exempel på intervall för vad en välkvalificerad utvecklare på mellannivå med 3-5 erfarenhet inom de relevanta områdena kan tänkas få i olika städer.

(De angivna intervallen är för totalkostnad för dig. Inklusive skatter, avgifter och pensioner.)

 • Johannesburg, Warszawa, Budapest: €35,500 till 47,000 / år
 • Edinburgh, Wien: €47,000 till 62,000 / år
 • Stockholm, London, Dublin, Amsterdam, Paris: €51,000 till 68,000 / år
 • Berlin: €46,000 till 61,000 / år
 • Kapstaden: €43,000 till 57,000 / år
 • Madrid, Belfast: €45,000 till 59,000 / år
 • Bukarest, Cluj: €30,000 till 41,000 / år

Vi kan för en mer senior kandidat tänka oss samma lön men en fyra dagars arbetsvecka. Anställningen kan bli via OPEN eller via Skiftet (Skiftet har självklart kollektivavtal). Tjänsten är på ett år med chans till förlängning och alla som anställs av OPEN eller Skiftet genomgår en prövo och utvärderingsperiod.

Så söker du

Mejla ditt cv och personliga brev till [email protected] och berätta varför  du vill jobba med oss så snabbt som möjligt. Skriv gärna ämnesraden ‘Webbutvecklare’