Vi målar Malmö: Glöm inte Gazas barn!

Publicerat 9 maj kl 04:00 av Olivia från Skiftet

Idag, torsdag 9 maj, genomför Skiftet fortsättningen på sin melonkupp. Från att ha kuppat Mello i livesändning inför 2,7 miljoner tittare, tar vi nu vår protest till Malmös gator inför Eurovision.

Vad: Vi försöker inatt måla ett ikoniskt övergångsställe i Malmö, i Palestinas och vattenmelonens färger. Med hjälp av rollers och målarfärg tänker vi förvandla den svarta asfalten till en nödvändig påminnelse under veckans Eurovision-festligheter: Glöm inte Gazas barn. 

Aktionen är helt fredlig och på plats finns en dialogperson för eventuell polis på plats.

Varför: Från Haag kräver man att Israel ska skydda civila och barn i Gaza men Netanyahu fortsätter sitt hänsynslösa krig. Ett land som utreds för krigsbrott mot barn ska inte få stå på scen under en musikfest för barn.

Ska Eurovision få vara en propagandakväll för Netanyahu och hans högerextrema regering? Att EBU inte utesluter Israel från Eurovision-scenen kommer att gå till historien som en symbol för hur Malmö och hela Europa blundade för Netanyahus bomber i Gaza.

Israel måste sluta bomba barn och civila, och införa ett akut eldupphör. Hamas måste släppa alla gisslan så de kan återvända till sina familjer, inte minst för alla barns skull. Eurovision ska vara till för alla barn som vill det, palestinska såväl som israeliska.

Mer information följer under torsdag 9 maj.

Fler nyheter