Därför söker jag jobb på Tesla

Därför söker jag och tusentals andra jobbet som Teslas lobbyist med hjälp av AI

Elon Musks Tesla letar just nu efter en lobbyist för att regeringen ska krossa facket. De söker en erfaren lobbyist med kunskap om nordisk lagstiftning som kan ordna så att Norden ligger i linje med “Teslas mission”. Jag söker härmed detta jobb med hjälp av AI i syfte att få Tesla att leva upp till sina hållbarhetsmål.

Skiftet-rörelsen är starka motståndare till smutsig lobbyism som försöker krossa facket. Därför tänker vi sätta  käppar i hjulet på Teslas lobbyistplan. Tänk om över tusen människor skulle få för sig att söka jobbet och sen se till att Tesla faktiskt tecknar kollektivavtal? För att underlätta för folk från hela Sverige att göra det lanserar Skiftet nu verktyget teslalobbyist.se som genererar inspirations-CV som matchar Teslas jobbannons.

”Tesla behöver uppenbart en anställd som fattar den svenska modellen med kollektivavtal. Idag vill Tesla anställa en lobbyist för att påverka regeringen att krossa facket. Jag däremot är redo att ta jobbet och påverka Tesla att skaffa kollektivavtal.”

säger Robin Zachari, kampanjare på Skiftet.

Genom att dra ut Teslas planer i ljuset vill Skiftet stötta strejken och uppmärksamma att detta inte bara är en strid om huruvida ett enstaka företag ska ha kollektivavtal eller inte. Det är en strid om modellen för svensk arbetsmarknad i sin helhet.

”Vi vet att det svenska folket sympatiserar med strejken och att det är viktigt att så många som möjligt står upp i solidaritet – för det är inte bara arbetarna på Tesla som kommer påverkas om vi inte vinner den här striden.”

fortsätter Robin på Skiftet.

Över 10 000 personer har skrivit under Skiftets namninsamling för solidaritet med strejken på Tesla. Samtidigt visar en ny undersökning från Novus att 58% av Sveriges befolkning sympatiserar med strejken och att förtroendet för Tesla som varumärke minskat.

”Jag vill hjälpa Tesla att förstå svensk arbetsmarknad så de tecknar kollektivavtal. Därför söker jag och förhoppningsvis tusentals andra jobb som lobbyist hos Tesla. Vi använder en AI för att generera CV:s. Det är bättre än Tesla som använder AI för att köra över människor.” 

avslutar Robin på Skiftet

Därför lanserar nu Skiftet teslalobbyist.se vars mål är att med folkligt engagemang och AI att sätta strålkastarljuset på den lobbyism som Tesla helst skulle fortsätta syssla med i det fördolda.

Kontaktuppgifter:

Robin Zachari, kanslichef

0737739188

[email protected]

Fler nyheter