PRESSMEDDELANDE: Demonstrationerna fortsätter i Linköping

18/11 2023, Linköping

I lördags kl.11.00 inleddes en demonstration på Stora Torget i Linköping mot regeringens förslag på angiverilagar. Demonstrationen anordnas av Skiftet samt Biblioteket Anger Inte, och utöver nämnda organisationer fanns även Vårdförbundet på plats och talade. 

Demonstrationen mot angiverilagarna sker i samband med L:s landsdagar som pågår i Linköping i helgen. Igår beslutade Liberalerna att angiverilagen ska innehålla undantag för vissa yrkesgrupper. 

– Men det innebär fortfarande att Liberalerna låter angiverilagen gå vidare. En lag som är så farlig att den kräver omfattande undantag för att tolereras, är inte en lag som bör införas i Sverige alls. En yrkesgrupp som få pratar om när man diskuterar undantag är de bibliotekarier som kan tvingas bli gränspoliser.

Richard Andersson från Biblioteket Anger Inte:

– Biblioteket är en demokratisk pelare, och en plats öppen för alla. Vi vill att biblioteken skall fortsätta vara det och det är därför vi nu demonstrerar.

Demonstrationståget gick från Stora Torget till konferenslokalen där liberalerna hade sitt stormöte. Richard Andersson från Biblioteket Anger Inte och Emma Klingvall från Vårdförbundet höll tal.

– Liberalerna har hela tiden hävdat att de är den liberala garanten mot SD:s politik, men jag ger inte mycket för deras löften med tanke på hur de fortsätter svälja SD:s allt farligare regeringspolitik. Ingen kan veta om Liberalernas undantag kommer hålla i förhandling med SD, istället måste man skrota lagen helt och hållet, fortsätter Olivia från Skiftet. 

Dagens demonstration är en av två aktiviteter Skiftet haft i Linköping under helgen. Igår morse överraskade Skiftet liberalerna genom att bjuda på brun sörja (kaffe) i romina-koppar- och tröjor utanför Liberalernas möteslokal, något som väckte stor uppmärksamhet. Några Liberaler stannade också för kaffe.

Kontakt

Olivia Linander, kampanjledare Skiftet,
Telnr: +46760203567
Mejl: [email protected]

För länk till bilder och videos, klicka här. Fotograf: Benjamin Pettersson.

Fler nyheter