Johan Pehrson och Ulf Kristersson mötte välfärdsbödeln utanför partiledardebatt

Imorse stod en bödel på Riksbron och gjorde nedskärningar på skolan, välfärden och kollektivtrafiken med en yxa. Bödeln var mycket lik Jimmie Åkesson och ropade mellan yxtagen: “Sjuksköterskor, bort! Lärarassistenter, bort! Lokala busslinjer, bort!”

24 miljarder saknas i välfärden. Därför stod folkrörelsen Skiftet på bron och mötte ett flertal partiledare med sin namninsamling för att satsa på välfärden, som går att finna på jimmiemoment.se tillsammans med statistik över Sverigedemokraternas nedskärningar i välfärden.

Olivia Linander, kampanjare på Skiftet:

– Jimmie Åkesson driver på dagens kris i skolan och sjukvården. I sin statsbudget för 2023 valde Sverigedemokraterna att skära ner på välfärden med 24 miljarder kronor.

– Det är svår inflation och välfärden gick på knäna redan innan. Vi ser hur kommuner och regioner tvingas till nedskärningar för att de inte får de resurser de behöver.

– Istället för miljardregn till storföretagen, kan vi ge miljardregn till kommuner och regioner.

Jimmie Åkesson (SD) dök inte upp på Riksbron under morgonen, det gjorde däremot Ulf Kristersson (M) och Johan Pehrson (L).

Robin Zachari, kanslichef på Skiftet:

– Idag träffade vi såväl Ulf Kristersson som Johan Pehrson på Riksbron. Jag pratade med Johan Pehrson som lovade att inte tillsätta pengar för att stoppa välfärdsslakten i sommar. Ulf Kristersson svarade mig och alla som jobbar i välfärden med ett hånleende. Så talar välfärdens bödlar.

Skiftet är folkrörelsen som sammanför människor som vill att alla ska ha en röst i samhället, för ett mer rättvist Sverige. Vi vet att när folk jobbar tillsammans hörs våra röster och vi kan ställa makten mot väggen.

 

 

Fler nyheter