Skiftet lanserar mikrofond för progressiv media

Skiftet lanserar Nya Mediafonden som varje år kommer betala ut 10 000 – 15 000  kronor till olika mediala projekt. Länk: https://fonden.media/ 

När presstödet hotas göras om till att gynna Bonnier och andra mediejättar måste alla goda krafter bygga alternativ media starkare. Därför lanserar Skiftet Nya Mediafonden inför valet som ska hjälpa ny progressiv media att växa. Stora delar av vänstern har kastat in handduken men vi gör tvärt om.

Fonden kommer donera till projekt som är fristående och behöver hjälp med att täcka tråkiga grundavgifter som bankkonton och liknande.

Mikrofondens strategi är att ge mindre gåvor till projekt som med hjälp av en liten gåva kan göra stor skillnad. Fonden ger bara ekonomiska bidrag till projekt som själva samlar in pengar. Fonden hjälper de som hjälper sig själva.

På grund av att Skiftet har en mycket billig lokal som föreningen hyr ut del av kan föreningen avsätta detta kapital. Vi uppmanar andra föreningar och rörelser att höra av sig till oss om de tror på fondens strategi.

Vilka har fått stöd av fonden?

Här finns en lista på förmånstagarna.

Fler nyheter