Tusentals i upprop mot SD:s Lucia-stopp: Avgå, Mattias Eriksson Falk!

Pressmeddelande 14 dec 2022

När SD tvärstoppade lussetåget i regionfullmäktige i Gävleborg för att Lucia var icke-binär, väcktes ilska över hela landet. Föreläsaren Atilla Yoldas startade igår eftermiddag ett upprop som samlat över 4 000 underskrifter på bara en natt. Kravet: Avgå, Mattias Eriksson Falk!

Många tycker att SD-toppen har agerat diskriminerande, och sluter upp till stöd för de icke-binära och transpersoner som kan må dåligt över händelsen.

Atilla skriver en hälsning till Falk på sin Instagram: “Vi är många som tycker ditt agerande är orimligt, respektlöst och opassande i ett samhälle med demokratiska värderingar.”

Han fortsätter sedan: “Vi behöver stå upp för självklara rättigheter för transpersoner och icke-binära — det här är ett svek i ett inkluderande samhälle”

Folkrörelsen Skiftet stödjer Atilla Yoldas namninsamling och har hand om kampanjplattformen MittSkifte som Atilla använt för att samla in namnen.

“Att diskriminera transpersoner och icke-binära anstår inte en ordförande i regionfullmäktige. Han bör genast lämna sina regionala och riksdagsuppdrag” säger Olivia Linander, kampanjare på Skiftet.

Olivia fortsätter: “Tusen- och åter tusentals står nu upp mot diskrimineringen i Gävleborg. På Bollnäs folkhögskola hissar de regnbågsflaggan. Vår kärlek står i skarp kontrast till SD:s hat. Det är viktigt att folk ser det, och sluter upp mot hatet.”

Länkar med mer information

Läs mer eller skriv under namninsamlingen: https://www.mittskifte.org/petitions/avga-mattias-eriksson-falk

Atilla Yoldas på Instagram: https://www.instagram.com/p/CmHVl0uMVU9/

Bollnäs regnbågsflaggning: https://twitter.com/olaspannar/status/1602682236456804352

 

 

Fler nyheter