Timbro överraskades och Liberalerna smet från pengatvättmaskinen

Liberalerna smet och Timbro överraskades av valets hetaste produkt!

Den 1 september kl 11 släpptes Skiftet in på den inte ont anande tankesmedjan Timbro. Där presenterade vi pengatvättmaskinen som symboliserar hur deras anställda försökte tvätta pengar åt Liberalerna. Istället för att tacka oss bad de oss att gå, vilket vi gjorde för vi hade ett viktigt stopp till.

Vi åkte till Medborgarplatsen för att offentligt lansera valets hetaste produkt – pengatvättmaskinen.

På Medborgarplatsen mitt i centrala Stockholm kördes den allra första tvätten i pengatvättmaskinen – LIVE utanför Liberalernas valstuga.

Målet med produktlanseringen var att uppmärksamma hur en anställd på tankesmedjan Timbro försökte tvätta pengar åt Liberalerna. Eftersom de hade ett mycket mer avancerat upplägg för genomförandet än andra partier valde vi att konfrontera just dem med sin egen korruption.

Skiftets kanslichef Robin Zachari berättar:

Vi visste redan om svängdörrarna mellan politiken och PR. Men Kalla Fakta visade att bakdörrarna med hemliga stöd till partier måste stängas. Detta är en skandal som förtjänar att uppmärksammas mer. [1]

I förväg bjöd vi in både Liberalernas förbundskansli och regionkansliet Stockholm. Men strax innan kl 14 stängde de sin valstuga på Medborgarplatsen. De ville inte träffa oss och ta emot den generösa presenten.

Zachari fortsätter:

Jag förstår inte varför de inte ville ta emot pengatvättmaskinen när de ändå håller på med sånt. Det skulle ju ha underlättat för dem.

Produktlanseringen blev en succé ändå. Många förbipasserande såsom andra partiers medlemmar närvarade när det var dags för allra första pengatvätten. En spektakel som vi inte kommer glömma så snart.

Aktionen uppmärksammades också av Resumé och Internationalen.

Källor

[1] TV4 Kalla Fakta, ”L:s bulvanmetoder för att ta emot hemliga pengar”, https://www.tv4.se/artikel/1xhcq02PfWfOnKpJtJ5vNb/l-s-metoder-foer-att-ta-emot-hemliga-pengar

 

 

Fler nyheter