Protest mot den blåbruna budgeten

Det var iskallt i luften förra veckan när jag klev upp för på trappan vid Medborgarplatsen och greppade mikrofonen med nerkylda fingrar. Demonstrationen mot Sveriges första blåbruna budget var i full gång.

Men det var inte bara vädret som gav mig rysningar, även samhället har blivit kallare genom en kass budget som eldar på klimatkrisen och minskar bostadsbyggandet, men släpper in SD att bestämma över våra liv.

Trots allt detta gick jag ändå därifrån med en värme i kroppen.

Framför mig stod Skiftet-aktiva med “blåbrun röra”-skyltar i händerna, talarna från både politiska partier och folkrörelser tog tydligt avstånd från SD:s politik och jag kunde skrocka åt självaste Annie och Jimmie som poserade med en blåbrun budget i högsta hugg.

Det är ingen slump att förtroendet för Annie Lööf har störtdykt. [1] Om man släpper fram en blåbrun budget som hon gjort, då finns våra protester där för att fälla dem. Därför stod vi på Medborgarplatsen och trotsade minusgraderna, för vi vet att protester ger resultat!

Vill du också känna värmen från protesten på det iskalla torget? Se och dela filmen!

De flesta bor förstås inte i Stockholm och hade inte möjlighet att vara med på demonstrationen. Därför sände vi live-radio som hundratals lyssnade på.

Det bjöds på liverapporter från demonstrationen, gäster och experter i studion – allt med Skiftets kanslichef Robin Zachari som programledare.

Vill du lyssna på protestradion?

Protester fungerar. Samma dag som vi demonstrerade kom SCB:s stora undersökning om partisympatier. Centerpartiet tappar och det är det enda statistiskt säkerställda förändringen. [2]

Vi tror att våra protester mot C:s svikna löften kommer att tvinga dem att välja mellan sina antirasistiska väljare och SD. Därför behöver så många som möjligt se och höra om protesterna mot den blåbruna katastrofbudgeten.

Värmen och styrkan i engagemanget beror på alla Skiftet-aktiva som demonstrerar, skriver under namninsamlingar eller skänker en slant emellanåt.

Källor:

[1] Expressen, “Lööf rasar i förtroende efter politiska kaoset”: https://www.expressen.se/nyheter/loof-rasar-i-fortroende–efter-politiska-kaoset/

[2] Expressen, “Centern tappar – L under spärren”: https://www.expressen.se/nyheter/sa-hade-valjarna–rostat-vid-val-i-dag/

Fler nyheter