Faran är över för 1177

Uppdatering: Vi vann och 1177 räddades från Kry.

* * * *

Krys köp av 1177 har inte stoppats och den 9:e mars kan appläkarföretaget få ta över sjukvårdsupplysningen i hela två år. De blågröna i Stockholm är splittrade och de släpper därför en krisartad kompromiss för att att vi ska sluta kämpa. Det är helt oacceptabelt att Kry får ta över 1117 i två år. En dag är oacceptabelt. Därför fortsätter vi kampanjen för att de ska stoppa försäljningen till Kry helt och hållet den 9:e mars.

Krys köp av 1177 har inte stoppats – oavsett vad tidningsrubrikerna säger. Den 9:e mars kan Kry få köpa 1177 i hela två år framåt. De blågröna har däremot lanserat en krisartad kompromiss som handlar om upphandling i framtiden när avtalet löper ut 2023. Det är en dimridå för att vi ska sluta kämpa.

Om Kry får ta över driften av 1177 i två år kommer de orsaka stor skada. De i Stockholm som ringer 1177 kommer inte veta om de pratar med en telefonförsäljare eller en sjukvårdsexpert. Det kan skada förtroendet för 1177 permanent. Kry kan också ta datan de får under tiden och använda den för sina egna syften.

Det är ett steg i rätt riktning att de grönblå måste gå ut i panik som de gör idag den 16:e februari. Men de säger inte att de kommer rösta nej den 9:e mars. Dagens besked innebär en hinderbana för Kry i framtiden. Men Kry:s affärsmodell är att hitta kryphål och hoppa över hinder. Just nu jobbar Moderaterna i Stockholms förra ”analyschef” som chefslobbyist för Kry med ett att leta upp alla kryphål.

Vi måste stoppa Kry från att driva 1177. Två år är helt oacceptabelt. En dag är helt oacceptabelt. Därför fortsätter vi kampanjen, de blågröna i Stockholm måste rösta nej den 9:e mars till att Kry får ta över driften av 1177. De blågröna bråkar internt och sättet vi vinner är att peka ut Moderaternas kopplingar till Kry, det kommer göra det omöjligt för deras samarbetspartners att tillåta en försäljning till av 1177 till Kry.

» Skriv under för att rädda 1177 «

 

» Skänk en slant till våra affischer som Moderaterna rev ned «

FAQ/Punktlista

Har Krys köp av 1177 stoppats så som vissa tidningar påstår?

Nej. Kry kan få köpa upp 1177 i Stockholm i två år framåt.

Lägger Skiftet ned kampanjen?

Nej. Det blågröna utspelet om att politiker “tvärvänt” är snarare ett tecken på total panik och en sorts krishantering. De ser att ingen vill att Kry ska ha hand om 1177 och lägger därför ut en politisk dimridå för att folk ska lugna ner sig och glömma bort det här.

Vad är innebär de senaste nyheterna om att “politiker tvärvänt”?

Att man internt inom det blågröna styret i Stockholm är splittrade och nått en kompromiss. Där man om två år ska säga upp det nuvarande avtalet.

Blir det fortfarande en omröstning?

Ja, den 9 mars röstar man i Stockholm om Kry får köpa 1177.

Vad händer om Kry får köpa 1177?

Då är det fritt fram för Kry att driva 1177 i minst två år framåt innan en ny upphandling kan ske. Kry har då tillgång till patientdata samt möjlighet att slussa patienter till sina vårdcentraler utifrån sitt eget vinstintresse.

Fler nyheter