Politikerna stod i kö

Politikerna stod bokstavligen i kö för att träffa Skiftet, media var på plats och jag har nog aldrig varit med om något liknande. Detta är vad som händer när över 9 000 Skiftet-aktiva engagerar sig för alla som lider av sjukdomen ME.

Idag träffade jag Acko Ankarberg (KD) och Kristina Nilsson (S) som är ordförande respektive ordförande i riksdagens socialutskott. Där lämnade jag över underskrifterna och 55 berättelser om hur det är att leva med sjukdomen ME. Politikerna är rådvilla, de tycker det saknas kunskap och därför lovade de att läsa alla berättelser för att få veta mer. Utanför rummet stod Ulla Andersson (V) som är ekonomisk-politisk talesperson och väntade på oss efter mötet. Som sagt – aldrig varit med om liknande.

Nu jobbar Socialstyrelsen med en översikt av sjukdomen för idag är det olika i olika regioner. Hjältarna bakom #MEvårdsaknas fortsätter kampanjen och kommer lämna in den Västerbotten och sen kanske ännu fler regioner. Idag visade vi styrkan som finns i att vara många och därför ber jag dig att dela ME-kampanjen med dina vänner och familj. För kampen fortsätter så inte politikerna begraver det i en utredning.

Klicka här för att dela ME-kampanjen på Facebook

 

Fler nyheter