Skiftets vinster 2018 – hittills

2018 har hittills varit ett stökigt år. När en stor del av skogen brann upp på grund av klimatförändringarna, partierna tävlade i vem som ville spärra in flest och dagliga galenskaper från Donald Trump har det varit svårt att se om något positivt verkligen har hänt.

Därför kan det vara bra med en påminnelse om alla de segrar Skiftet-rörelsen har firat under detta märkliga år. Här kommer därför en lista på några av de segrar vår rörelse har fått under bältet bara i år:

Det är alltså inga små saker vi tillsammans har lyckats vinna. Ibland kämpade vi ensamma och iblad var med i stora koalitioner Kommande fyra år kan kännas läskiga med tanke på hur osäkert det politiska läget ser ut, vårt alltmer varmare klimat och hårdare tonläge både i samhället och i världspolitiken.

En sak kan vi dock vara säkra på, gör vi saker tillsammans så kommer vi kunna skapa förändring i de frågor vi tror på. Demokratin, miljön och välfärden har aldrig behövt oss mer än vad den gör nu.

Tack vare vår gemenskap kommer vi även i framtiden kunna ta strider när det verkligen gäller.

Nu kör vi.

 

 

Fler nyheter