BILXTAKTION: Skiftet sätter upp affischer för att kräva C och L på svar

Med bara några skälvande dagar kvar till valet brinner det i knutarna hos Centerpartiet och Liberalerna. Både C och L har sagt att de inte kommer sätta sig i en regering som får stöd av Sverigedemokraterna, men kan de stötta samma regering som SD stöder? Kommer de kunna stötta en moderat enpartiregering som också för stöd av SD?

Detta vill över 2 000 Skiftet-aktiva få svar på. Därför gjorde Skiftet en snabbaktion där vi satte upp affischer under L och C:s egna affischer med frågan: kommer ni curla fram SD till makten? Här kan du se resultatet:

 

 

Bilden på affischen är ritad av Max Gustafson.

Journalister och andra proffstyckare har försökt grilla både Annie Lööf och Jan Björklund för att få svar på den frågan men inte lyckats då både Björklund och Lööf är slipade politiker. Några som de dock inte kan ducka för är väljarna, särskilt med tanke på valet är på söndag.

Kräver du också svar av Björklund och Lööf? Skriv under kampanjen, ju fler vi blir desto svårare kommer de få att ducka undan från frågan. Skriv under» https://agera.skiftet.org/campaigns/curla-inte-for-SD?action=sign

Fler nyheter