Är det plast i kranvattnet?

Plastfloden har har nu nått dricksvattnet enligt en ett avslöjande från tidningen The Guardian. Enligt tidningen dricker miljarder vatten som är nedsmutsade med plastfiber. I Europa är 72% av det testade kranvattnet nedsmutsat.

Detta är inte den enda dåliga plastnyheten som kommit på kort tid. En annan studie visar att själva havssaltet börjar bli nedsmutsat av mikroplast. Vi vet sedan innan att våra hav håller på att bli fyllda med plast och att det snart är mer plast än fisk i haven. Men nu kan vi se att även vattnet vi dricker kan vara fyllt med plastfiber och själva havssaltet kan vara förorenat.

Det är dags att vi gör något. Gör som över 450 000 runt om i Europa och skriv under för att EU ska dämma upp plastfloden.

» Ja, jag skriver under «

 

Fler nyheter