Ny sajt för en växande rörelse

Skiftet lanserades hösten 2014 med en hemsida anpassad för bloggande och en och annan namninsamling. Den var snygg, snabb men strulade lite vilket den har fortsatt med tills idag. När vi öppnade portarna hade vi inte ens någon anställd och vi visste inte om Sverige var redo för den typ av rörelse vi ville bygga.

Vi har blivit en framgångsrik rörelse som firar segrar varje månad genom att sätta demokratin i rörelse. Detta har hänt bara i år:

  • Fått matjättar och apotek att dumpa plastbiten i sina egna märken av bomullspinnar.
  • Vårt mål i EU-domstolen om ett europeiska medborgarinitiativ mot TTIP har vunnit över EU-kommissionen som vägrade ge det en rättvis behandling.
  • Regeringens utredare föreslår karensregler för politiker och vissa topptjänstemän.
  • Privatiseringen av ett sjukhus i Stockholm läggs på is efter aktioner och en opinionsmätning finansierad av Skiftet-aktiva
  • Ett kolkraftverk i Stockholm stängs tidigare efter protester från Noll Kol i Värtan där Skiftet ingår.
  • ‘Tillsammans för Tierps kommun’ samlade in över tusen namn mot nedläggningen av en nattakut som nu räddas.
  • Skogsstyrelsen tvingades backa från deras ”paus” att kartlägga och inventera gammelskogar. De ska dock inte berätta vad de hittar för skyddsvärt men det är ett tecken på att de är pressade.

Drygt två år efter lanseringen har sajten blivit föråldrad och visar inte vad vi faktiskt har blivit: en rörelse med tiotusentals som engagerar sig varje månad och med fyra anställda. Därför lanserar vi idag en ny sida som svarar på de flesta frågor som ställs om Skiftet-rörelsen. Vi förtydligar vår vision, hur du blir månadsgivare, alla våra samarbeten och de kampanjer som är mest heta bland våra aktiva.

Skiftet är som bäst när tusentals engagerar sig. Därför ber jag dig gå in på Skiftet.org, titta runt och sen tipsa oss om förbättringar för att den ska bli ännu bättre.

Stort tack för allt du gör

Robin Zachari, kanslichef

Fler nyheter