Manifestationer mot utkastningslagen

Nu på lördag den 12 september anordnar grupper anslutna till Tillsammansskapet och demokratinätverket Skiftet manifestationer med följande paroll: Låt flyktingarna stanna – skrota utkastningslagen!

Finns det en manifestation där du bor? Du kan se det på denna karta:

View LÃ¥t flyktingarna stanna – Skrota utkastningslagen in a full screen map

Kan du inte komma? Skriv under vårt upprop » https://kampanj.skiftet.org/page/s/syrierna-ska-stanna

De senaste veckorna har allt fler höjt sina röstar och välkomnat de flyktingar som nu söker sig till Sverige och Europa. I söndags höll statsminister Stefan Lövfen tal inför över 15 000 personer där han talade om att riva murar i Europa. Nu är det dags att gå från ord till handling.

På lördag säger vi:

Låt flyktingarna stanna – skrota utkastningslagen!

Det är hög tid att Sverige bryter med den så kallade Dublinförordningen som gör att flyktingar skickas tillbaka till det första land som de tog sig till och har blivit registrerade i när de kom till Europa. Detta har gjort att människor lever som mer eller mindre statslösa på gatorna i länder som Bulgarien och Italien. Detta är att kringgå den mänskliga rättigheten att söka asyl.

I år har 4 000 beslut om överföring till annat EU-land fattats.

 

Låt alla få möjligheten att få sin asylrätt prövad och ta bort visumtvånget från krigsdrabbade länder!

Öppna flygvägen till Europa – slopa transportörsansvaret!

Människor dör just nu på Medelhavet på grund av det ”transportörsansvar” som EU har infört som innebär att flygbolag tvingas betala resekostnaderna tillbaka för flyktingar som inte får asyl. Detta har medfört att inga flygbolag eller andra reseföretag säljer resor till flyktingar. Vill Sveriges vara ledande när det kommer till människovärde och asylrätt så slutar vi helt följa EU:s transportörsansvar!

Sätt press på EU – öka flyktingkvoten och hjälpen i närområden!

Många EU-länder struntar i stort sett i att hjälpa människor i nöd genom att knappt ta emot några flyktingar alls. Det bästa sättet att få andra länder att ta sitt ansvar är att gå i täten. Därför kräver vi att Sverige ökar sin flyktingkvot så att fler får skydd här samtidigt som vi ökar anslagen till UNHCR för att ge flyktingar i närområden ett drägligare liv!

Vi uppdaterar denna sida med info om platser, tider och ett event.

Fler nyheter