Avslöjande: De har inte lyft ett finger på åtta månader

Den 11 december 2014 gick civilminister Ardalan Shekarabi ut med att han vill ha karantänsregler och vill utreda frågan om svängdörrarna mellan politiken och näringslivet.

Mot bakgrund av den debatt som varit, inte minst under de senaste åren, så vill jag hålla öppet för att utreda behovet av inte minst karantänsregler.

Han öppnar alltså upp för detta för att ta politiska poänger i samband med att Anders Borg gick till Kinnevik. Det betyder dock inte att något löfte om att en utredning även om det är vad alla hör. Men den 18:e intervjuas han i Dagens Medicin efter det avslöjats att Filippa Reinfeldt gick till vårdjätten Aleris:

Vi ska utreda behovet av övergångsregler även för politiker inom kommuner och landsting.

Det är ett solklart löfte från civilministern då han vill utöka det som ska utredas. Vad har hänt sen dess? . Göran Hägglund gått från att vara partiledare och sjukvårdsminister som gynnat bolag som Aleris till att sitta i deras styrelse.

Därför ringde vi regeringen igår för att få reda på hur det går med utredningen. Igår ringde vi regeringskansliet för att fråga hur det går med utredningen. Vi fick svaret från en tjänsteman att ingen utredning pågår. Det gjorde oss paffa. Så vi ringde till presstjänsten, som hade talat med tjänstemannen, och helt plötsligt ska det nu anordnas en hearing i frågan. Så på åtta månader har de lyckats att säga att de ska bjuda in till ett möte.

Skiftets nätverksmedlemmar kan stoppa svängdörrarna mellan politiken och storbolagen, tillsammans röstade vi för att att vi ska stoppa den mörka lobbyismen. Kan du skriva under namninsamlingen som vi ska lämna in till utredningen, ju fler vi bler desto svårare blir det för regeringen att inte bjuda in oss till hearingen.

» Ja, jag skriver under «

Fler nyheter