Priset på SL-kortet höjs till 45 chipspåsar i månaden

Kollektivtrafiken i Stockholm är något som verkligen har blivit vanvårdat. Inställda avgångar, livsfarliga rulltrappor och en ekonomi där det fattas en miljard och som har beskrivits som ”förbluffande illa skött”.

Trots detta påstod den ansvarige politikern moderaten Christer G Wennerholm senast i juli förra året att SL:s ekonomi var god. Han sa till och med att: ”Så där håller de på och larmar gång på gång, att det väntas stora underskott. Men så ser inte verkligheten ut”.

Men det var då det. Då var det brinnande valrörelse och allt som kunde brännas för att ta hem segern brändes. Såsom SL:s ekonomi.

Nu får Kristofer Tamsons, som är Wennerholms efterträdare, sopa upp askan efter allt det som  Wenenrholm och hans allianskollegor har bränt upp. Därför gick Tamsons ut redan i februari och sa: ”det inte finns någon annan utväg än att priset höjs”.

Efter förhandlingar har alliansminoriteten beslutat sig för att höja priset på SL-kortet med 110 kronor i månaden. Priset på ett SL-kort blir alltså då 900 kronor i månaden. Och som om det inte vore nog är risken för framtida prishöjningar stora.

900 kronor är många chipspåsar. 45 stycken räknat i från att en påse chips kostar 20 kronor styck. År 2011 påstod Moderaterna att prishöjningen som gjordes då kunde räknas som två-tre chipspåsar. Men nu är vi uppe i väldigt många chipspåsar.

Nu är det inte framtida bukfetma vi ska lägga 900 kronor på utan att ta oss fram i Sveriges huvudstad. Men med dessa priser på kollektivtrafik är det snart bara en väldigt liten del av stockholmarna som har råd att åka kollektivt.

Vanvården av kollektivtrafiken måste stoppas. Tillsammans visar vi att kollektivtrafiken skall finnas för alla och inte bara de allra rikaste. Gör som över 40 000 andra och skriv under kampanjen Nej till dyrare SL-kort!

Fler nyheter