Ekonomislarv sätter resenärerna i kläm – bokstavligen

Det moderata trafiklandstingsrådet Christoffer Tamsons har gett Trafikförvaltningen ett uppdrag att minska antalet tjuvåkare. SLs biljettspärrar föreslås justeras till att slå ihop snabbare i syfte att försvåra för tjuvåkare.  SLs resenärer har fått kortare tid att passera spärrarna förut, då ökade antalet skador genom att resenärerna blev klämda mellan spärrdörrarna.

Bakgrunden till detta förslag är att Moderaterna, som styrt Stockholms landsting i åtta år, har misskött ekonomin. Nu behöver de täppa till ett hål på 500 miljoner kronor. För att kompensera detta ska resenärerna få betala genom höjda priser, glesare trafik, och nu även genom jakt på tjuvåkare.

Innan valet sa Moderaterna att landstingets ekonomi var mycket god. Sen visade det sig att vården hade dålig ekonomi och samma med SL, vilket är de två stora områdena som landstinget har. Nu har de erkänt den ekonomiska krisen, och det är lätt att vara efterklok kanske ni tänker. Men denna ekonomiska kris har uppstått trots att landstingets opolitiska revisorer varnade för att lokaltrafikens ekonomi var misskött redan 2011. För fyra år sedan alltså.

SvD skriver:

Kristoffer Tamsons framhåller även att han fått signaler från Trafikförvaltningen och genom mejl och samtal med resenärer om att många känner sig otrygga när så kallade plankare tar rygg på dem för att smita förbi spärrarna

Tamsoms kan dock inte visa någon undersökning som visar just det. Han har heller inget svar på hur man ska minska antalet personer som blir klämda i spärren för att minska olycksrisken.

 Agera!

Tamsons försöker med det akrobatiska numret att låta resenärerna betala för den uselt skötta ekonomin, något han riskerar att få äta upp. Tänker du låta honom komma undan? Snart har 39 000 personer gjort en gemensam protest och skrivit under för att säga Nej till dyrare SL-kort. Vill du ställa dig med dem? >>Skriv under här<<

Fler nyheter