SL:s misskötta ekonomi får turisterna betala

Kommer ni ihåg prishöjningen på SL-korten? Tack vare att politikerna i landstinget har låtit SL missköta sin ekonomi kommer de att behöva täppa till ett hål på 500 miljoner kronor som du kommer att få betala genom höjda priser.

Det finns ett politiskt ansvar och landstingsledningen har blundat medan ekonomin misskötts – och att låta er betala är en praktisk lösning för dem. Som om inte det vore nog presenterades det idag ännu en lösning för att täcka upp budgethålet – denna gång slår det mot turistnäringen.

Nu tänker SL höja priserna för de bakom Stockholmskortet, Stockholms Visitors Board, och priset kommer att gå från 14 till 23 miljoner kronor. Turistar du i Stockholm kan du köpa Stockholmskortet som ger sig tillgång till museer, attraktioner och resor med kollektivtrafiken. Kortet har kunnat köpas i över 30 år, och i fjol såldes cirka 130 000 stycken kort, men snart kan det vara slut med det.

Thomas Andersson, vd för Stockholm Visitors Board, säger till Dagens Nyheter:

I år får vi skjuta till pengar. Men med de här priserna kan vi inte fortsätta med Stockholmskortet.

Med facit i hand tänker de låta oss resenärer och turister betala för att täcka upp ett budgethål på 500 miljoner. Det är måhända praktiskt, men inte vackert.

AGERA >> Se till att visa ditt missnöje, låt oss tillsammans höja rösten och låta dem skämmas ännu mer. Gör som över 20 000 andra och protestera »Nej till dyrare SL-kort«.

Fler nyheter