Norwegians nya ultimatum: acceptera avtalet eller få sparken

NRK har fått ta del av ett brev som Norwegians grundare och VD Björn Kjos skickat till de strejkande piloterna. Enligt NRK ges piloterna två val, godta att flyttas över till dotterbolag, eller sluta. De vill verkligen inte att piloterna ska ha trygga anställningsvillkor.

>> AgeraGör som 1 500 och skriv under för piloters rätt till trygga anställningsvillkor och flygsäkerhet för oss alla.

Detta har hänt: I lördags gick Norwegians piloter ut i strejk för att ta strid för trygga anställningsavtal och kollektivavtal. Norwegian vill ha anställda i separata bolag, och det innebär att Norwegian kan säga upp avtalet när de vill, och då förlorar piloterna både jobb och kollektivavtal. Läs mer: Åtta saker du bör veta om Norwegianstrejken.

NRK skriver:

Dersom du ikke ønsker å overflyttes fra Norwegian Air Norway AS til Pilot Services Sweden AB, må du informere Norwegian innen 6. mars kl. 16:00, heter det i brevet til de svenske pilotene.

Norwegian kämpar på för att behålla de usla anställningsvillkoren.

>> Agera: Gör som 1 500 och skriv under för piloters rätt till trygga anställningsvillkor och flygsäkerhet för oss alla.

Fler nyheter