Livsfarliga rulltrappor, färre avgångar och dyrare biljetter

Varje dag reser hundratusentals kollektivt i Stockholm eftersom det är smidigt och klimatsmart. Men tyvärr har kollektivtrafiken en rad problem med säkerhet, avgångstäthet och prisvärdhet.

Fallolyckor

Ett exempel är att rulltrappor i tunnelbanan har stått stilla i över en månads tid. Dagens Arena kan avslöja att en rad allvarliga fallolyckor har inträffat till följd av detta. Det är knappast en bra idé om man vill att fler ska välja bort bilen för något mer klimatvänligt.

Misskötsel » dyrare biljetter + färre avgångar

Stockholms läns landsting är förbluffande illa skött och därför kommer den styrande majoriteten att göra kollektivtrafiken sämre och dyrare. Trots att de sa såhär innan valet:

”Så där håller de på och larmar gång på gång, att det väntas stora underskott. Men så ser inte verkligheten ut” – Christer G Wennerholm (M).

Så såg verkligheten visst ut. Nu säger Wennerholms efterträdare Kristoffer Tamsons att det inte ”det inte finns någon annan utväg än att priset höjs”. En höjning som i värsta fall innebär att ett SL-kort i framtiden kostar 950:-.

Som om det inte vore nog att det har blivit farligare, blir dyrare så ska även trafiken bli sämre. Värst drabbade är de som bor i Nynäshamn som kommer få betydlig färre avgångar med pendeltåget.

Men många har fått nog och sagt ifrån när politikerna inte satsar på den smarta kollektivtrafiken. Vill du göra en insats? Då kan du göra två saker:

  1. Gör som över 36 000 och skriv under namninsamlingen ”Nej till dyrare SL-kort” » https://www.minkampanj.nu/petitions/nej-till-dyrare-sl-kort-1
  2. Skänk en slant till en annons. Över 40 har redan nu har donerat till en annons mot höjda priser » https://kampanj.skiftet.org/page/contribute/nej-till-dyrare-sl-kort

Fler nyheter