1 064 är fler än sju – därför startade vi mejlstormen mot politikern

M-toppen Anna König Jerlmyrs utspel om att låta vakter avhysa tiggare – med motiveringen att hennes parti får många kritiska mejl – har börjat vackla rejält efter att media avslöjat att det rört sig om sju stycken till hennes mejlkorg i Stockholms stad och till socialroteln.

Därför har vi, tillsammans med våra aktivister, bestämt oss för att visa Anna König Jerlmyr hur en riktig mejlstorm ser ut. I skrivande stund har 1 064 mejl trillat ner i oppositionsborgarrådets inbox – från människor över hela landet som inte köper hennes verklighetsbeskrivning.

Ett mejl i månaden

König Jerlmyr uppmanade i februari regeringen att förändra lagstiftningen så att det blir enklare att vräka tiggare, bland annat genom att anställa ordningsvakter som sköter avhysningarna. M-toppens utspel gav sken av att det rörde sig om en folkstorm mot tiggare. Men media avslöjade att det handlade om totalt nio mejl, varav sju var kritiska:

Sedan 1 juli förra året har det inkommit sammanlagt nio mejl till Moderaternas kansli och socialroteln som tar upp tiggarnas situation. Ungefär ett mejl i månaden, med andra ord. Ett av mejlen är dessutom inte från en stockholmare utan en turist som besökte staden under tre dagar förra sommaren.

Skyller ifrån sig

Det finns bara ett sätt att säga det här på: Anna König Jerlmyr överdrev, och när sanningen kom fram försökte de skylla bort det hela med saker som inte stämmer. De påstod att Dagens ETC bara begärt ut nio mejl eftersom kommunen tar ut avgifter. En osanning, enligt tidningen:

Det är inte sant. Dagens ETC har begärt att få se en lista över samtliga mejl som kommit in sedan 1 juli förra året. Listan visade att Anna König Jerlmyr bara fått in nio mejl innan utspelet om tiggare gjordes den 23 februari. De nio mejlen har vi sedan begärt ut.

1 064 mejl är fler än sju. Om sju mejl är allt som krävs för ett så radikalt förslag hoppas vi att 1 064 mejl räcker för att hon ska ändra sig.


» Om du inte redan skickat ett mejl till M-toppen – gör det här. «

Fler nyheter