Skiftesbyte på Skiftet

Sedan Skiftet lanserades i oktober har tiotusentals gjort en insats för ett mer progressivt Sverige. Tillsammans har vi stått upp för den nordkoreanske pojken Kim som riskeras att utvisas från Sverige och i slutändan hamna i Nordkorea. Faktum är att våra gemensamma ansträngningar och juristernas expertis har fått Migrationsverket att tillfälligt frysa utvisningen av Kim.

Dessutom har skiftare deltagit i manifestationer mot fossilindustrin och mot våldet som den nio år gamla pojken i Malmö blev utsatt för. För bara ett par veckor sedan lanserades MinKampanj.nu av Skiftet. MinKampanj är ett plattform där det på bara ett par minuter går att skapa en kampanj som kan få nationell uppmärksamhet. Det kan vara att samla 18 000 Stockholmare som säger nej till dyrare SL-kort eller 10 000 personer som vill att konstverket Tant med väska ska uppföras i Växjö.

Inget av detta hade varit möjligt om det inte var för alla våra månadsgivare. Varje månad skänker över 500 slant eftersom de tror på att vi tillsammans kan sätta demokratin i rörelse. Precis lika viktigt är alla de volontärer som gör en ideell insats för att Skiftet över huvud taget ska kunna existera.

Allt arbete som lagts ned på Skiftet sen lansering har varit ideellt men precis som alla andra måste våra volontärer äta och ha tak över huvudet. Nu kommer två av våra hårt arbetande volontärer Anna Westberg och Björn Fridén fokusera mer av sin tid och energi till sina nya och spännande jobb. Anna kommer att bli webbredaktör hos SSU och kommer därför att sluta som ansvarig för MinKampanj. Björn å sin sida kommer att börja jobba som talskrivare hos Socialdemokraterna och fokuserar därför på detta.

Även om Anna och Björn nu kommer göra nya spännande saker ingår de såklart i den stora skiftetfamlijen och deras kunskap, expertis och råd kommer alltid vara efterfrågad. Skiftet är en bred rörelse som växer varje dag och i en sådan kommer många människor att vara inblandade olika mycket vid olika tidpunkter. Precis som våra skiftare som är med i vissa kampanjer och sen inte andra. Men en sak förändras inte: vi kommer alltid och enbart jobba för att det är de tiotusentals skiftarnas röst och vilja som hörs. Därför skickar vi ut enkäter och fokuserar på de kampanjer som har fått fart.

Vad händer framöver med Skiftet nu när det sker stora förändringar? Vi har väldigt goda nyheter som vi snart kommer kunna berätta mer om – så håll dina ögon öppna.

Stort tack till dig och alla tiotusentals som gör en insats för ett mer progressivt Sverige!

Fler nyheter