Twitterbråket om Kim 17 år

Tusentals människor har ställt sig upp och krävt att Kim 17 år inte ska utvisas eftersom han kan hamna i Nordkorea. Men det är inte alla som är nöjda med engagemanget för Kim.

En som är missnöjd är Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson. Bengtsson har haft en intressant konversation med Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet som också tagit ställning för att rädda Kim.

Det börjar med att Anders Lindberg kritiserar Migrationsverket och uppmanar sina följare att skriva under kampanjen ”Rädda Kim från Nordkorea”.

Det är nu Fredrik Bengtsson tycker att det är värt att gå in och kritisera Lindberg för att vara lat och inte bry sig om att bakgrundskolla kampanjen. Tydligen så ”rasar” alla som delar kampanjen enligt Migrationsverkets presschef.

Därefter verkar Bengtsson lite upprörd över att Lindberg bryr sig om Kims öde.

Men ledarskribenten Anders Lindberg kan om han vill skriva om kampanjen i Sveriges största tidning Aftonbladet och då lär Kims öde bli betydligt mer känt.

Nu verkar Migrationsverkets presschef bli ordentligt irriterad och inte heller supersugen på att gå Lindberg till mötes.

Tydligen är inte Ekot en trovärdig källa för Migrationsverkets presschef. Dessutom kastar  Bengtsson över allt ansvar på Kim att göra sin identitet trovärdig, att de ”experter” som har varit inblandade i fallet misslyckats glömmer Fredrik Bengtsson att nämna.

Nu försöker Bengtsson släta över det hela och tar på sig en lärande roll istället.

Det vi precis fick bevittna är en presschef för en stor myndighet som inte kan se hur djupt vatten han är på.

Nu kan vi tillsammans rädda Kim. Gör som över 5 000 andra och skriv under kampanjen för att rädda Kim från att hamna i Nordkorea.

Fler nyheter