17 000 signaturer till stöd för nordkoreanska flyktingen Kim en internationell nyhet

Det har varit ett än så länge ganska svalt intressen i svenska medier för Kim som riskerar utvisning till Nordkorea. Migrationsverket har misskött processen så till den milda grad att han riskerar skickas tillbaka till jordens i särklass vidrigaste diktatur. Straffen för att fly landet är hårda.

»Läs merSå här gick Migrationsverkets slarv till

Därför är det glädjande att så många av oss stått upp för Kims rättigheter. Vi är i dagsläget över 17 000 som skrivit under för att visa att det här är oacceptabelt. Tillsammans har vi också skickat över 7 000 mejl till Migrationsverket. Vi har satt upp ett system som gör att du kan höra av dig till dem på några sekunder.

»Agera: Kontakta Migrationsverket

Reuters publicerar idag en artikel om Kims situation. Han använder där pseudonymen Han Song för att slippa repressalier från nordkoreanska regimen.

”I can’t speak Chinese,” Han said in telephone conversations with Reuters in Seoul, the capital of South Korea. ”But it’s hard for me to prove anything,” he said, speaking in Korean with a strong North Korean accent.

Reuters skriver också om våra gemensamma ansträngningar för att stoppa utvisningen. De svenska myndigheterna har fått för sig att Kim är från Kina och vill utvisa honom dit. Men de kinesiska myndigheterna kommer utan vidare eftertanke skicka honom till Nordkorea. Där riskerar han döden, enligt Aftonbladet.

Medial uppmärksamhet gör det svårare för Migrationsverket att slarva och komma undan med det. Det är därför viktigt att vi tillsammans fortsätter markera parallellt med den juridiska processen.

För så här får det inte gå till.

Har du inte skrivit under kampanjen ännu? Då kan du göra det i rutan ned.

Fler nyheter