Rödgröna bör skämmas efter puckad Skåne-kupp

Politik kan vara väldigt komplicerat ibland vilket visade sig i Region Skåne nyligen. Där gick den rödgröna budgeten igenom tack vare politiskt maktspel när Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstade på Sverigedemokraternas budget. Såhär tänkte nog de rödgröna att processen skulle bli:

1. Rösta på Sverigedemokraterna förlag för att slå ut borgerlighetens förslag – √

2. Rösta på Vänsterpartiets budget för att slå ut Sverigedemokraternas förslag – √

3. Rösta på den rödgröna budgeten när den stod mot Vänsterpartiet – √

4. Styr med enkelhet i minoritet och hämta in folkets jubel – …

Punkt 4 kanske inte stämmer. Faktum är att den inte stämmer alls. Inte nog med att det är etiskt tveksamt så är det strategisk dumhet. Vad hindrar motståndarna från att göra samma sak nästa år när budgeten ska passeras? Inget.

De rödgrönas agerande är precis lika dumt som när borgerligheten fällde regeringens budget i riksdagen utan att kunna svara på vad de skulle göra när Sverigedemokraterna lovat att fälla alla budgetar som inte ströp invandringen. Eller som när Vänsterpartiet röstade fram en kandidat från Sverigedemokraterna.

Tycker du att landets politiker ska skaffa sig en ryggrad och hålla sitt löfte om att inte samarbeta med eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna? Gör som över 4 700 och >> skriv under vår namninsamling <<.

 

 

 

Fler nyheter