Kulturtidskriftstödet räddat?

Idag hände kanske något fantastiskt: de borgerliga partierna återremitterade sitt förslag om att slakta stödet för kulturtidskrifter till kulturutskottet.

Kulturen är intellektets infrastruktur

Folkpartiets talesperson Bengt Eliasson är nöjd med beslutet:

Att vi nu har reder ut hur vi ska kunna finansiera både kulturtidskrifter och läsfrämjande är bra. Kulturen är intellektets infrastruktur och den är värd att satsa på.

Skiftet har gjort en liten insats i frågan och samlat in nära 2 000 namnunderskrifter och över 100 skiftet-aktivister kritiserade förslaget på Moderaternas Facebooksida och den moderata riksdagsledamoten Per Bills twitter. Men det stora jobbet gjordes av tidskrifterna själva och deras kampanj.

Nu är förslaget återremitterat men kan fortfarande bli verklighet. Hotet är inte över. Nu har vi fått dem på defensiven och det är dags att att lägga in en växel till. >>Skriv under vår kampanj<< för att sätta ytterligare press på moderaterna så att de måste backa hela vägen.

 

 

 

Fler nyheter