Folkpartiet samarbetar med Sverigedemokraterna

Vellinge är inte direkt kända för sin gästvänlighet mot de som flytt från krig och förföljelse. Men hitintills är det främst Moderaterna som stått för det värsta. Nu tas den rollen över av Folkpartiet som sålde ut sin liberala själ när 2:e vice ordförandeposterna i kommunen fördelades.

Folkpartiet gjorde i kommunfullmäktige gemensam sak med Sverigedemokraterna och med deras totalt 13 röster trumfade den övriga oppositionens 12 röster. Sydsvenskan rapporterar:

SD hade mörkat om samarbetet med FP i in det sista.

– Jag sökte först samarbete med Socialdemokraterna men de sa nej. Då pratade jag med Folkpartiet, svårare var det inte. Jag ville inte vara girig utan krävde bara två ordförandeposter, säger Karl-Johan Persson (SD).

Hur långt sträcker sig samarbetet?

– Det är slut efter omröstningen. Vi är två partier som driver politik var för sig. Kanske vi stöttar någon av deras motioner, svarar Karl-Johan Persson.

Har ni nått liknande uppgörelser i andra kommuner?

– I Svalöv och Åstorp har vi fått stöd men där var det inte känt vilka som stod för stödet. För oss är det här en stor sensation, säger Karl-Johan Persson och skrattar.

Har Folkpartiet ingen skam i kroppen? Några som heller inte har någon skam i kroppen är de rödgröna i Skåne som efter maktspel röstade på Sverigedemokraternas budget för att få igenom sin egen budget. Eller Vänsterpartiet i Bromölla som röstade fram en kandidat från Sverigedemokraterna.

Tycker du att politiker ska hålla sitt löfte om att inte samarbeta eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Gör som över 4 700 och skriv under vår namninsamling Håll SD-löftet.

Fler nyheter