Filmfestival rökbombad av abortmotståndare

Idag arrangerade RFSU tillsammans med tidskriften Ottar en filmfestival som handlade om ämnet abort. Då hände något som får oss att tappa hakan:

Ewald är praktikant på tidningen Ottar. Aftonbladet och Expressen har också rapporterat men de talar om en rökbomb som avger orangefärgad rök men som är ofarlig. Mediauppgifter ger gällande att det var tre män som attackerade festivalen.

Attacken kommer just efter att abortmotståndarna har börjat med sin nya strategi om att förespråka vårdvägran. Vårdvägran är när man lägger in regler som gör det möjligt för sjukvårdare att vägra vård till patienter om deras religiösa tro säger att vården ej bör utföras. Detta försöker de nu smyga i sjukvården genom att kalla det för något helt annat.

Dagens attack är en attack på demokratin. Gå med i Skiftet-nätverket och kämpa för att sätta demokrati i rörelse.

Fler nyheter