Svenska skattebetalare ska betala TTIP-propaganda i Polen

Svenska ambassaden i Warsawa drog i augusti igång en tävling för polska studenter. Deadline är den 15:e november, och om du innan dess skickar in en uppsats om frihandelsavtalet TTIP och dess ”politiska, ekonomiska, sociala, geostrategiska eller juridiska fördelar” kan du vinna en resa till London.

De politiska fördelarna är högst oklara, de ekonomiska verkar kontraproduktiva, de sociala rent bedrövliga med försämrad matsäkerhet och nedmonterat miljöskydd, de geostrategiska är höljda i dunkel och de juridiska lär utebli med tanke på att frihandelsavtalet riskerar leda till att tvister reds ut i hemliga nämnder istället för domstolar med insyn.

Klarar du skriva ihop 1 500 ord om hur förträffligt det här är förtjänar du en resa till London.


Vill du däremot vara med och stoppa TTIP kan du skriva under vår kampanj nedan.

 

Rekommenderad läsning:

Fler nyheter