Storföretagslobbyn sur på Skiftet – hänger ut oskyldig Robert

Storföretagslobbyn rotar efter våra pengar och det var likadant under åren då vi höll på med Alliansfritt Sverige. Senast ut är Rebecca Weidmo Uvell på Skattebetalarnas förening, en organisation som lobbar för att folk inte ska betala skatt. Hon vill veta vem som finansierar Skiftet.

Hon slår fast följande:

  • Skiftet är bara en kampanj mot TTIP
  • Socialdemokraterna och LO är för TTIP
  • Socialdemokraterna och LO finansierar Skiftet

Om man bortser från att vi gör rätt mycket annat än bara kampanja mot TTIP så misslyckas Weidmo Uvell kapitalt med att besvara frågan varför Socialdemokraterna och LO skulle finansiera en kampanj mot sin egen politik.

Må så vara. Men faktafelen stannar inte där. Bevisen hon anför är att våra skribenter jobbar för arbetarrörelsen. Att jag arbetar för Socialdemokraterna är vare sig en nyhet eller särskilt hemligt, och där prickar också Weidmo Uvell helt rätt. Därefter börjar det halta.

Nog för att tankesmedjan Tiden inte har uppdaterat sin hemsida, men vår styrelseordförande Robin Zachari jobbar inte där längre. Så det är bara att fortsätta leta. Weidmo Uvell lyfter också fram den eminenta skribenten Linnea Swedenmarks anställning på Aftonbladet. Hon jobbar inte längre där. Och hon har inte heller något att göra med Skiftet.

Vad gäller Anna Westberg hade hon en valanställning hos Socialdemokraterna, men hon är numera arbetslös. Sanna Schiller är frilansjournalist och det är enligt Weidmo Uvell ”inte så svårt att tänka sig att hennes uppdragsgivare är bland annat Socialdemokraterna”. Lätt att tänka sig kanske – svårare att leda i bevis, eftersom Sanna är uttalad vänsterpartist.

Sedan har vi ju vår kassör Robert Johansson, som Weidmo Uvell pekar ut som anställd på Schibstedkoncernen som äger Aftonbladet och därmed ”ingår i arbetarrörelsen”. Att Schibsted är en vinstdrivande norsk medieconcern är skitsamma. Att det dessutom är fel Robert Johansson är mest bara en bonus.

robbanjohansson

Sedan har vi ju Ingela Eng, Johannes Carlsson, Viktor Stenlöf, Lisa Gemmel, Raúl Urrutia, Toofan Salehpour, Mareike Imken, Anna Siitam, Björn Nordqvist Joel Svensson. Totalt har vi alltså 16 anställda enligt Weidmo Uvell, om man inte räknar in våra revisorer eller grafiker. Oklart om man ska vara smickrad eller förolämpad över att hon tror det här är vad vi åstadkommer med 16 anställda.

Vidare till nästa bevis: vårt seminarium på Socialistiskt forum på lördag (du borde komma!) som arrangeras av ABF. Weidmo Uvell menar att vi får pengar för det. Herregud, man får inte betalt för att arrangera på Socialistiskt Forum.

Weidmo Uvell fortsätter:

Varje gång någon frågor om pengar fladdrar de fram det här pappret. Som visar att inkomsterna var blygsamma 20 000 förra året.

”Det här pappret” är alltså vår senaste årsredovisning, den för 2013. Vi har ingen årsredovisning för 2014 eftersom 2014 ännu inte är slut. En sak är saker: årets omsättning kommer vara större än förra, för vi har fått små men många generösa donationer från 602 av våra läsare – som du – men några miljoner är det inte.

Det är det här som är så roligt med storföretagslobbyn. De tror att man inte kan göra något utan att det ramlar in pengar – och att ordna ett seminarium är tydligen en rejäl kassako. Faktum är att vi gillar det vi gör, vi driver opinion, vi har kul.

Och vi gillar det här. Skattebetalarnas förening försöker sätta press, men press som känns bra är liksom bara… massage.

 

Uppdatering: Den utpekade Robert Johansson säger att han inte är vår kassör, men Weidmo Uvell tror honom inte.

 


Vill du också vara med och irritera Rebecca Weidmo Uvell och Skattebetalarnas förening? Anslut dig till vårt aktivistnätverk nedan.

 

 

Fler nyheter