Nu har M öppnat upp för samarbete med SD i tolv kommuner

Moderaterna i Torsås har flaggat för samarbete med Sverigedemokraterna. Alldeles oväntat är det inte. Förra veckan presenterade vi en lista med partier som lokalt har inlett samarbete med SD och i det fallet har Moderaterna ropat högst. De har sedan valet öppnat upp för samarbete med SD i elva kommuner. Nu är det tolv, trots att man på nationell nivå avvisat och lovat att inte samarbeta.

Mona Magnusson, Moderaternas gruppledare i Torsås säger till Sveriges Radio:

Deras politik är inte så långt ifrån oss, de är borgerliga, och det är många av våra väljare som har gått över till dem.

SD har tidigare anklagat Moderaterna för att de plagierat deras politik. Börjar detta bli en ny M-linje? Eller har M gått in i en mer norsk fas, då deras systerparti samarbetar med ett främlingsfientligt parti? Vi lämnar öppet för spekulationer.

Men även Kristdemokraterna har aviserat samarbete med SD. Centerpartiet å andra sidan tvekade och offrade därmed sina chanser för att få kommunalrådsposten. Centerpartiet vet alltså vad en anständig gräns är.

Vore man M-strateg har man nu något att bita i. Fortsättning följer, garanterat.


Stå med oss ifall du tycker det är upp till bevis att Moderaterna tydligt håller sitt löfte om att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna.

 

 

Fler nyheter