När det väl kommer till kritan bryr sig inte SD om pensionärerna det minsta

Det värsta med vallöften är att folk märker när de inte hålls. I valrörelsen lovade Sverigedemokraterna att skatten för äldre, pensionärsskatten, skulle bort under mandatperioden. Sverigedemokraterna har hotat att gå emot praxis och fälla regeringen och Vänsterpartiets budget genom att rösta på motförslaget som alliansen presenterar.

Alliansens budget innehåller ingen skattesänkning för pensionärerna. Men det gör regeringens och vänsterpartiets, en budget Sverigedemokraterna alltså nu hotar att fälla.

Det skulle innebära ett brutet vallöfte. Mattias Karlsson, som leder Sverigedemokraterna nu när Jimmie Åkesson är sjukskriven för sin utbrändhet, får nu kritik från fyra organisationer som företräder pensionärer. De skriver i en protest:

I valrörelsen sa ni er måna om Sveriges pensionärer, är ni nu beredda att fälla regeringen och därmed svika ert vallöfte om pensionärsskatten?

Curt Persson från Pensionärernas Riksorganisation (PRO) säger till Aftonbladet:

Om de fäller regeringen går de emot det äldrekollektiv de sa sig måna om, både när det gäller omsorg och inte minst utjämning utav skatteklyftan.

/…/

Det är obegripligt och skulle vara en helomvändning där man lurar pensionärerna.

I valrörelsen lovade Sverigedemokraterna att satsa på pensionärerna och eldade på i frågan, men i andra andetaget väljer de det motsatta. Att Sveriges pensionärer är med på noterna och synar bluffen hade de kanske inte räknat med.

Och när vi ändå håller på. Vurmen för pensionärerna under valrörelsen var alltså bara ett falskspel. När det väl gäller så väljer inte Sverigedemokraterna att ta strid för sina egna löften eller pensionärerna.

Fler nyheter