Ja, tänk om det bara fanns ett enda bevis för att SD inte utesluter rasister

Det liberala magasinet Neo är intressant, särskilt när de upplåter utrymme till landets reaktionära krafter som gör sitt yttersta för att försöka övertyga svenska folket om att dela deras önskedrömmar om ett rumsrent Sverigedemokraterna. Ivar Arpi, ledarskribent på Svenska Dagbladet, är en av de som arbetar hårdast med att folk ska glömma att Sverigedemokraterna är sprungna ur 90-talet naziströrelse. Han skriver:

Man har en nolltolerans mot  rasism, och har trots arga protester uteslutit en mängd personer som gett uttryck för rasism. Givetvis kan man diskutera hur konsekvent  partiledningen har varit. Men policyn används och målsättningen är tydlig. Lika lite som Vänsterpartiet är detsamma som det var 1989 är Sverigedemokraterna i dag samma parti som det var 1988.  Om man vill hävda motsatsen, att det visst är samma parti, får man nog visa upp hur partiföreträdare i dag uttrycker odemokratiska och nazistiska åsikter utan att uteslutas.

Storslam för Ivar Arpi. Det finns inte ett enda dokumenterat fall där partiföreträdare uttryckt sig rasistiskt utan att uteslutas.

Eller vänta, det är fullkomligt struntprat. Här är några exempel:

  • Vi har ju Pavel Gamov som erbjöd sig skriva i den högerextrema Tidningen Nationell idag om det vedervärdiga i att Mona Sahlins dotter gift sig med en mörkhyad man. Han blev inte utesluten, han blev befordrad.
  • Richard Jomshof tycker att muslimer är ett större hot än nazister, och för honom är det kanske sant. Han blev inte utesluten, han blev riksdagsledamot och stiftar nu lagar på heltid.
  • Sedan har vi ju riksdagsledamöterna Mikael Jansson och David Lång som vill ha en annan sorts medborgarskap för invandrare. Här kan vi naturligtvis inte räkna med att de ska ha blivit uteslutna än, det var ju ändå fyra dagar sedan.
  • Deras riksdagskollega Jonas Åkerlund vill utvisa en halv miljon invandrare utan prövning. Fast han föredrar den lite mer handlingskraftiga termen ”parasiter”. Han sitter tryggt kvar.
  • Parasiter är ju ibland lite mesigt. Markus Weichel gick lite längre med begreppet ”jävla aphelveten”, fast med samma betydelse. Han belönades med en riksdagsplats.
  • Sedan har ju Robert Stenqvist, Sverigedemokraternas ordförande i Stockholm, som paraderade runt i Almedalen i somras med nazisymboler på kepsen. Han är idag uteluten. Eller nej, vänta, han är ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholm.
  • Sedan har vi riksdagsledamoten Kent Ekeroth som hänger ut flyktingbarn på sin blogg. Och sköter finanserna för Sveriges ledande rasistblogg Avpixlat, som hänger trakasserar lucior i grundskolan för deras hudfärg och hänger ut våldtäktsoffer. Finner han tid över mellan dessa saker kan järnrör ibland komma på tal. Utesluten? Icke.

Som Ivar Arpi säger, ”man kan givetvis diskutera hur konsekvent partiledningen har varit”. Och visst, flera sverigedemokratiska politiker har uteslutits efter rasistiska uttalanden. Men när uttalanden kommer från själva partiledningen har det varit väldigt skralt med uteslutningsärenden. Det är mer något för fotfolket på lägre nivå.

Att ens låtsas som att Sverigedemokraterna inte är landets ledande parti för rasister är så faktamässigt uppåt väggarna att påståendet omöjligen kan vara annat än avsiktligt vilseledande. Arpi är inte dum. Han tycker bara inte att Sverigedemokraternas rasism är något att ta på allvar.

Under förra mandatperioden var det många som ville vinna tillbaka väljare från Sverigedemokraterna, men efter det här valets stortapp från borgerligheten till extremhögern har tonläget plötsligt blivit ett annat. Nu handlar det allt oftare om att söka allianser med det rasistiska partiet. Moderaterna har exempelvis sökt stöd hos dem i tolv kommuner, trots att Fredrik Reinfeldt ställde ut väldigt tydliga löften under valrörelsen.

Det är dags för alla som tror på människors lika värde att hålla gränsen och göra det tydligt. Du kan visa var du står genom att skriva under vår kampanj nedan.


Exemplen ovan är bara några få av hundratals och åter hundratals som man hittar på den outtröttliga bloggen www.interasistmen.se – som de senaste åren försökt hålla jämna steg med rasismen inom Sverigedemokraterna.

Fler nyheter