Från sämre avtal till sparkad – en karriärresa med Aftonbladet

Vi ska ta det från början. Den tredje november skrev Dagens Media om Nivette Dawod, hon har i flera år arbetat på Aftonbladet och hade berättat i en intervju med tidningen Journalisten att hon hade lägre lön än sina kollegor.

Detta stämmer: På Aftonbladet finns två sorters anställda, de som har anställningar hos Aftonbladet, med trygghet och allt vad det innebär, och de som är anställda via Schibsteds bemanningsföretag. De sistnämnda har närmare 7 000 kronor lägre lön än sina kollegor och deras anställningstrygghet är inte mycket att hänga i julgranen.

Efter intervjun så omplacerade Schibsted Medias vd Eva Idmark plötsligt Dawod till skiftarbete – eller resebilagan,  eller så fick hon säga upp sig. Aftonbladets publisher Jan Helin sade då att intervjun och placeringen inte har något samband. Vilket också Eva Idmark säger.

Uppföljning: Nu riskerar hon att bli av med jobbet. Aftonbladet skall outsourca produktionen av resebilagan, dit Dawod placerades:

Totalt försvinner mellan 30 och 40 tjänster som ett led i sparpaketet och enligt vad Dagens Media erfar är det just Schibsteds bemanningsbolag Schibsted Media, där Nivette Dawod är anställd, som kommer att drabbas hårdast.

Förut sa de att det bara var en omplacering, ingen avskedan. Nu ska de outsourca just den bilagan. Och där var vi liksom färdiga.

 

 

Fler nyheter