Biljettkontrollant som försvarade sig mot rasistvåld får sparken

Lag & Avtal rapporterar om incidenten i somras där en biljettkontrollant försvarade sig mot rasistiskt våld och fick sparken:

På rasten satt han på en bänk utanför stationen, hans arbetskamrater satt på en parkbänk lite längre bort och rökte. En alkoholpåverkad man i 25-årsåldern stannade upp framför honom och sa: ”Hi nigger how are you”. Biljettkontrollanten ställde sig upp och bad mannen vara tyst och inte säga sådana fula saker. Den alkoholpåverkade mannen måttade då ett slag mot kontrollantens vänstra tinning och hann slå en eller två gånger innan kontrollanten lyckades hålla i honom bakifrån.

Han har nu avskedats från sin tjänst i Stockholms kollektivtrafik ”för att han gått till fysiskt och verbalt angrepp mot en resenär”. Resenären i fråga försvann från platsen och har av allt att döma från hela berättelsen inte setts till sedan bråket i juni.  Det står alltså inte ens ord mot ord, utan ord mot… ingenting.

Ändå ska kontrollanten avskedas. SEKO företräder nu den avskedade mannen i hans stämningsansökan.

 

Fler nyheter