Abortmotståndare trakasserar kvinnor som vill göra abort

I södra London finns en vårdcentral för kvinnor och barn som även erbjuder kvinnor att göra abort, men som nu överväger att sluta med det efter protester från abortmotståndare.

Aktivisterna tillhör en grupp aktivister som kallar sig Abort67, och beskriver sig som ”folkbildningsprojekt”:

Abort67 is the name given to the public education project that seeks to change how we view abortion.

Går man in på deras hemsida möts man av bilder på döda foster på förstasidan, hur detta är relaterat till ”folkbildning” framgår dock inte.

Aktivister från Abort67 har i ett par veckor konfronterat kvinnor som är på väg in till kliniken med flygblad på lemlästade foster, detta för att de vill att kvinnorna skall vara ”fullt informerade” inför eventuell abort. De har även filmat kvinnor som gått in och ut från kliniken, en ganska kränkande och obehaglig behandling.

I Storbritannien finns ett behov av rättsligt skydd. Till skillnad från USA, Kanada och Frankrike, kan Storbritannien inte erbjuda rättsligt skydd mot anti-abortaktivister för kvinnor. Och nu har alltså kliniken övervägt att sluta genomföra aborter, något som troligtvis skulle möta protester från en betydligt större grupp kvinnor.

Majoriteten av britter är för fri abort, enbart mellan fyra och sju procent är emot. Kritik riktas nu mot Labour, Socialdemokraterna i England, eftersom rätten till abort är en grundläggande kvinnohälsofråga och att Labours parlamentsledamöter visat sig ovilliga att ta i frågan.

Sen kan man ju undra hur många vårdcentraler som måste överväga att sluta erbjuda aborter innan Labour vaknar.

 

Fler nyheter