Välkommen – det här är Skiftet

Välkommen till en ny progressiv nyhetssajt.

Varför behöver Sverige ytterligare en progressiv nyhetssajt? Det finns ju redan ett par stycken. Och det är helt sant, opinionslandskapet i Sverige har de senaste åren fått ett gäng kickass progressiva nyhetssidor som gör ett fantastiskt jobb. De har alla valt att angripa nätets möjligheter på olika sätt. Men ingen har gett sig den på att organisera sina läsare.

Vi älskar internet. Tack vare internet kan man driva opinion utan stora resurser.

Tack vare nätet kan vi engagera våra läsare i att skapa förändring på riktigt. Och det är där Skiftet kommer in i bilden. Här ska du inte bara kunna läsa vad som är fel i samhället, du ska också få en reell möjlighet att göra något åt det. Vill man något ser man ingen skillnad på nyheter och kampanjarbete.

Vi tror att det Sverige som många av oss känner till och älskar är hotat. Reaktionära krafter flyttar fram sina positioner – det gör Sverige sämre rustat för att lösa klimatkrisen, jobbkrisen och jämlikhetskrisen. Samtidigt vet vi att fler än någonsin vill engagera sig, för Sverige behöver nå sociala, ekonomiska och ekologiska framsteg varje dag. Där är där Skiftet ska finnas.

Skiftet ska hjälpa till att engagera och samla människor för att försvara de värden vi håller högt och för att nå nya landvinningar. Tillsammans bygger stöd för en förnyad progressiv agenda på alla samhällets beslutsnivåer. Det handlar om demokrati som något mer än bara val vart fjärde år.

Skiftet är demokrati i rörelse.

 

Fler nyheter